Livesport jedenáctka 36. kola Premier League: Dokonalý pan Haaland, Chelsea znovu ve formě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 36. kola Premier League: Dokonalý pan Haaland, Chelsea znovu ve formě

Erling Haaland si vysloužil za čtyřgólové představení nejvyšší možnou známku 10.
Erling Haaland si vysloužil za čtyřgólové představení nejvyšší možnou známku 10.Profimedia / Livesport
Sezona Premier League se blíží do finiše a boje o titul, evropské poháry i o záchranu jsou stále otevřené. Ve 36. kole nejvyšší anglické soutěže zářili hráči Chelsea a Manchesteru City, kteří mají v ideální sestavě hned trojici opor, dvojí zastoupení má Liverpool a nejlepšího gólmana dodal tým, který prohrál. Erling Haaland (23) díky dokonalému představení dostal nejvyšší možnou známkou.
Tým 36. kola Premier League.
Tým 36. kola Premier League.Livesport

Brankář

Robin Olsen (Aston Villa) 8,3

Aston Villa v neděli podlehla Brightonu 1:0, ale nebýt výkonu Robina Olsena, mohlo to být klidně i více. Villans ve druhém poločase jakoby nebyli na hřišti, švédský reprezentant v brance však svůj tým držel. Navzdory prohře připsal sedm zákroků a Joao Pedrovi chytil báječným zákrokem i penaltu.

Obránci

Thiago Silva (Chelsea) 8,4

Že už Thiago Silvovi bude v září 40 let? Vůbec to není poznat! Brazilská hvězda roky neřeší a suverénním způsobem řídí defenzivu Blues. Při vítězství Chelsea nad West Hamem 5:0 vstřelil stoper týmu i jeden gól, přidal asistenci a přispěl ke třetímu čistému kontu v řadě. Když na hřiště před koncem pouštěl Axela Disasiho, diváci na stadionu Stamford Bridge tleskali.

Joško Gvardiol (Manchester City) 8,4

Manchester City má jasný cíl: chce získat čtvrtý mistrovský titul v řadě a zatím má sezonu rozehranou velmi dobře i díky skvělé práci Joska Gvardiola. Teprve dvaadvacetiletý chorvatský zadák podal při vítězství nad Wolves 5:1 znovu spolehlivý výkon, byl vidět nejen v defenzivě, ale dokázal se prosadit i směrem dopředu a vybojoval i první ze dvou penalt.

Andy Robertson (Liverpool) 9,0

Andy Robertson potěšil Jürgena Kloppa (pro kterého to byl předposlední zápas na Anfieldu) velmi aktivní hrou a i díky jeho představení utnul Liverpool sérii dvou nezdarů a porazil Tottenham 4:2. Skotský levý obránce se snažil hrát hodně vysoko a byl za to odměněn gólem. Skóroval dorážkou téměř z brankové čáry. 

Záložníci

Jacob Murphy (Newcastle) 9,2

Díky jeho dvěma gólovým nahrávkám má Burnley o poznání menší šanci na záchranu v Premier League, Magpies totiž i díky neúnavnému středopolaři na Turf Moor vyhráli 4:1. První Murphyho mistrnou zpětnou nahrávku využil Sean Longstaff, za druhou pak poděkoval Alexander Isak, který mohl odčinit zahozenou penaltu.

Rodri (Manchester City) 8,8

Spolehlivost a konzistentní výkony zdobí Rodriho hru. Další velmi dobrý večer prožil španělský záložník v utkání proti Wolves. Vytvořil pět šancí a díky trefám Haalanda a Juliána Álvareze si odnesl dvě asistence.

Harvey Elliott (Liverpool) 8,8 

Po nedávném trápení už zase Liverpool hrál ve formě. Živou vodou byl zejména výkon Harveyho Elliotta. Středopolař, který se stal jednou z hvězd zápasu, si vytvořil pět šancí a jednu z nich vyřešil nahrávkou na gól Codyho Gakpa. Brzy poté pak korunoval svůj výkon báječnou střelou levačkou z velkého vápna přímo do šibenice.

Simon Adingra (Brighton) 8,9

Křídelník Simon Adingra z Pobřeží slonoviny měl lví podíl na dominantním výkonu Brightonu s Aston Villou. Permanentně nebezpeční Rackové sice vyhráli jen o jediný gól, ale klidně mohli skórovat vícekrát. Sám Adingra vytvořil pro své spoluhráče pět šancí a když ho Ezri Konsa poslal ve velkém vápně k zemi, pískala se penalta. K tomu pobavil domácí publikum i dvěma dva driblingy.

Noni Madueke (Chelsea) 9,8 

Jeden ze strůjců debaklu 5:0 nad West Hamem. Noni Madueke si nedělní odpoledne opravdu užil. Dvaadvacetiletý anglický křídelník se hned sedmkrát dostal ke střele, i když jen jednou zamířil na bránu. Ocitl se v šesti šancích, přičemž jednu z nich využil – to když na zadní tyči nezištně tečoval parádní hlavičku stopera Thiaga Silvy po rohovém kopu. Při triumfu Chelsea nad West Hamem 5:0 si vysloužil téměř ideální známku.

Útočníci

Erling Haaland (Manchester City) 10,0

Dokonalost sama. Erling Haaland v sobotu vstřelil čtyři góly a připsal si šestý hattrick v Premier League. Za takové představení si vysloužil perfektní hodnocení 10. Wolves norského kanonýra jednoduše zastavit nedokázali. Dvě branky suverénně vstřelil z pokutového kopu, další přišly po umístěné hlavičce a nekompromisním zakončení po mistrně vedeném kontru. Těžko v Premier League hledat lepšího útočníka.

Statistiky Erlinga Haalanda v zápase s Wolves.
Statistiky Erlinga Haalanda v zápase s Wolves.Opta by Stats Perform / Profimedia

Nicolas Jackson (Chelsea) 9,4

První gól připravil pro Colea Palmera a další dva sám dal West Hamu ve druhé půli. Senegalský útočník prožil svůj druhý neproduktivnější zápas v Premier League (po listopadovém hattricku do sítě Tottenhamu). Jak už bývá tradicí, na hřišti vydržel celých 90 minut.