Američtí skauti mění po více než 100 letech název, aby byl genderově neutrální
RSS

Američtí skauti mění po více než 100 letech název, aby byl genderově neutrální


Stávající „woke“ ideologie se mezi mladými šíří nejvíce nejen skrz školy, ale i prostřednictvím různých zájmových organizací, včetně skautů. Je známo, že také u nás už je skautská organizace silně zpolitizována, samozřejmě plně v progresivistickém stylu.
Nejinak je tomu v USA, kde se již skautské organizace tradičně účastní i pride pochodů a nemají ani problém s homosexuálními vedoucími, kteří často své svěřence zneužívají.
A aby byli skauti dostatečně „woke“ změnila tamní organizace i svůj název, který je nyní genderově neutrální.
Boy Scouts of America se nazývá skautská organizace již 114 let, ale nyní se název změnil na „Scouting America,“ aby byl více inkluzivní, tedy genderově neutrální.
Organizace se sídlem v Texasu oznámila historickou změnu názvu na svém výročním zasedání na Floridě v úterý.
„Chceme, aby se v příštích 100 letech všichni mladí lidé ve Spojených státech cítili v našich programech velmi, velmi vítáni,“ řekl v rozhovoru před oznámením skautský předseda Roger Krone.
Cesta kulturního marxismu amerických skautů byla složitá. Organizace byla dlouhou dobu vystavena intenzivnímu politickému tlaku, aby změnila svá pravidla týkající se homosexuálů.
Původně byli otevřeně homosexuální vůdci z organizace vyloučeni, ale pravidla se postupem času uvolnila. Nakonec v červenci 2015 rada rozhodla, že jako vedoucí mládeže a zaměstnance povolí také dospělé otevřeně homosexuální muže.
Důvodem zákazu homosexuálních vedoucích byla velmi vysoká prevalence homosexuálního zneužívání ve skautu. Na organizaci byly podány stovky žalob bývalými členy, kteří tvrdí, že byli vystaveni takovému zneužívání.
Tajný registr, který byl před několika lety odhalen, obsahoval jména téměř 8 000 skautských vedoucích, kteří byli podezřelí ze sexuálního zneužívání více než 12 000 chlapců.



Nejčtenější za týden