Další jedenácté září
RSS

Další jedenácté září



VIDLÁK

Málo platné, Američané byli první. Měli svoje jedenácté září už před více než dvaceti lety. Udělalo z největšího světového věřitele největšího světového dlužníka, vojenskoprůmyslový komplex jim začal bujet přímo rakovinotvorně, zbraně se hodně zdražily, ale zato bojeschopnost šla dolů, USA prohrály vliv na středním východě a jak vidno, tak také v Africe. V Nigeru teď z té stejné základny na jedné straně odcházejí američtí vojáci a z druhé strany přicházejí ruští Wagnerovci… tedy, oni se teď už jmenují jinak.



Před dvaceti roky byly USA nezpochybnitelným hegemonem a dnes můžeme číst, že je Čína přečísluje ve výrobě všeho, jejich tanky hoří na Ukrajině stejně dobře jako kterékoliv jiné, ale zato se dobře boří do tamního bahna a i přes tři sta miliard dolarů pomoci Ukrajině (což je asi tak dvojnásobek celého ruského vojenského rozpočtu) Ukrajina nejenže nevítězí, ale přímo prohrává. Především životy…
Druhé jedenácté září si přednedávnem odbyli Rusové. Ti ovšem zareagovali úplně obráceně, než předtím Amíci. Jejich teroristé zůstali naživu, byli pochytáni a už zazpívali všechno, co věděli i co nevěděli. Rusové nezaútočili na Tádžikistán, ale přitvrdili proti migraci. Američané naopak tenkrát přitvrdili proti svobodě slova (výsledek teď vidíme na univerzitních kampusech) a pustili si do země kdejakou verbež (to také vidíme na záběrech z holywoodských bulvárů). Zároveň mají Rusové ukrajinskou stopu v celém případu, do armády se jim díky tomu přihlásila obrovská spousta dobrovolníků, takže Putin ani po vítězných volbách nevyhlásil žádnou další mobilizaci. Zřejmě mu stačí ty chytré bomby OKD (Já vím, že jsou to bomby FAB, ale já si vždycky vzpomenu, jak Bakala lidem zprivatizoval byty se stejným devastačním účinkem).
Ale jinak ruské jedenácté září posloužilo stejně jako to americké. Společnost se semknula, akceptuje mnohem větší bič a menší dvůr, je ochotna akceptovat ztráty a neptat se, jestli byly nutné a v konečném důsledku je možné na obyvatelstvo uvalit spoustu nových daňových břemen, protože je přece válka, vole!
No, a co potřebuje Evropa, aby se také pěkně přidala do války i jinak než jen kecama o hodnotové politice a posíláním zbraní? Ano, potřebuje také své jedenácté září. Lidi jsou všude stejní, potřebují pořádný šok a rychle nalezeného viníka (ohořelé pasy se vždycky najdou, protože na to terorista nikdy nezapomene) a rázem nikdo nebude přemýšlet o nějaké svobodě, ale jen o odplatě. Tohle funguje naprosto spolehlivě.
Nebude lepší příležitost, mluvit o tom, než dnes, ve výročí konce jedné hodně strašné války.
Však už před tím Koudelkové všech zemí varují . Rusko se chystá dělat v Evropě sabotáže a nebude hledět na civilní ztráty. Takhle to Rusové vždycky dělají. Dva roky chlácholili předstíranou slabostí evropskou společnost, aby nepřešla na válečnou výrobu a vůbec jim nevadily propagandistické kecy o ukradených pračkách, polních lopatkách a mezinárodní izolaci, ale teď, když začali vyhrávat, teď spustí teroristické útoky, aby se Evropané probudili a rozjeli ty zakonzerované provozy na výrobu střelné bavlny, na které doteď nesáhli, i když to už dávno mohlo být v provozu.
Jo, jen v Německu je provoz na výrobu výbušnin, který má dvojnásobnou kapacitu než všechny tři zbylé evropské továrny na nitrocelulózu. Jen to Němci po druhé světové museli zavřít. Američani moc nechtěli, aby Německo vyrábělo základní složku takřka všech válečných hračiček. I před dva roky války na Ukrajině, Němci tento provoz nespustili, takže Rus samozřejmě neudělá nic jiného, než že jim k tomu dá nějaké zdůvodnění pomocí terorismu na německém území. Logika, ne?
A co si budeme povídat… pod vrbětickým muničákem jsou také podzemní patra jako v Azovstalu . Když máte někde obrovský sklad, tak u něj máte i výrobu. Ono se úplně nehodí, vyrábět granáty někde jinde a převážet je ve velkém přes města a vesničky… Když to tam bouchalo, tak se neuklízely nějaké samopaly ze šedesátých let za blbých pár desítek milionů korun. Uklízely se hnusné chemikálie z všech možných delaborací munice, kterých toho tam bylo za miliardy korun a ne miliony… Ale tohle všechno jsem si teď vymyslel a vůbec za mnou nebyli další lidé, kteří s tím muničákem také přišli do styku.
Ruský generální štáb teď usilovně přemýšlí, jak to udělat, aby Evropa zmobilizovala svých pět set milionů obyvatel a všechnu dávnou vojenskou výrobu do války proti Moskvě… Teroristický útok s haldou mrtvých civilistů, to by mohlo být přesně ono. Putin už to schválil a podepsal, protože přesně takhle to bylo i v Sýrii, kde vždycky těsně před vítězstvím použili chlór. A pokud tomu někdo nevěří a přijde mu to přitažené za vlasy, tak je odporný chcimír a kolaborant.
Mimochodem… už i Němci začínají mluvit o tom, že ukrajinské muže pošlou hezky domů na Ukrajinu, aby tam bojovali za Vanguard… eh, čo to tárám, aby tam bojovali za svobodu, demokracii a evropské hodnoty. Nedělal bych si iluze, že tato tvrdost platí jen pro „úkáčka,“ ta se použije i na nás.
Američané si to potřebují rozdat s Čínou… oni ti žluťáci jdou nějak moc rychle nahoru a začínají s Blinkenem jednat nikoliv jako rovný s rovným, ale poněkud ho přehlížejí…. Zápas s Čínou bude vysloveně existenciální a jediný rozumný způsob, jak mohou Amíci rozvázat své evropské závazky, je, že žádná Evropa už nebude.
Já vím, přeháním to, ale když byli v Evropě schopni vypnout funkční jaderné elektrárny s tím, že je nahradí větrníky, slunečníky a měsíčníky, tak si člověk už dovede představit cokoliv.
Mimochodem… francouzští cizinečtí legionáři už na Ukrajině jsou … prý zatím nebojují… zatím. Kruh se uzavírá, už chybí jen maličko…


 
  Vidlák

The post Další jedenácté září first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden