Bitka hokejových hvězd: Pastrňák čelil debaklu a shodil rukavice. Pro kluky vše, dodal

Boston Bruins prohráli s Florida Panthers 1:6, závěr utkání okořenila bitka mezi Davidem Pastrňákem a Matthewem Tkachukem (8. 5. 2024).

David Pastrňák se v závěru utkání s Floridou porval

Hokejoví diváci se v závěru zápasu mezi Bostonem Bruins a Floridou Panthers dočkali ostré bitky mezi českým útočníkem Davidem Pastrňákem a Matthewem Tkachukem. „Pro kluky v týmu bych udělal vše,“ okomentoval rodák z Havířova, ačkoliv na ledě plní všechny možné role, jen ne úlohu rváče. Podle toho boxerská vložka na ledě i vypadala, ale podle trenéra i samotného Pastrňáka splnila svůj účel. Přesto Medvědi museli skousnout prohru 1:6, přičemž se série čtvrtfinále play off NHL za stavu 1:1 na zápasy stěhuje do Bostonu.

Útočníci se do sebe pustili po slovní přestřelce za rozhodnutého stavu 1:6. „Vzhledem k tomu, že David není typickým bitkařem, zatímco Tkachuk je zběhlejší, byl výsledek jednoznačný,“ popsal situaci sportovní reportér CNN Prima NEWS Jiří Vostatek. Na tváři českého hokejisty se objevil i krvavý šrám na nose.

ČTĚTE TAKÉ: Sázka na králičí jistotu, „ledové“ medaile i Srdce do hry. Co jste o MS v hokeji 2024 nevěděli

Sám Pastrňák po zápase uvedl, že se „musel postavit za kluky“. „Nejsem příliš zkušený bitkař, ale nebojím se přijmout ránu. Neměl jsem z něho strach,“ řekl hokejista, pro kterého zápas po bitce kvůli desetiminutovému trestu skončil. Český kanonýr ale vyloučení nelitoval. „Už nebylo o co hrát. Zápas byl rozhodnutý,“ uvedl útočník. Jeho odhodlání ocenil i trenér Bostonu Jim Montgomery.

„Vyhráli jsme jeden venkovní zápas, což je pozitivní. Utkání musíme hodit za hlavu a soustředit se na třetí duel. Až do čtvrtého gólu jsme byli ve hře. Pak se to ale zlomilo a už jsme nedokázali zareagovat,“ shrnul český útočník.

Floridští Pantheři nasázeli Bostonu celkem šest gólů. U jediné branky hostů asistoval Pavel Zacha, který stále ale čeká na gólovou trefu. Další čtvrtfinále se za stavu 1:1 na zápasy mezi těmito soupeři uskuteční v sobotu v jednu ráno a o náboj po této bitce bude rozhodně postaráno.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Český fanoušek je neskutečný, tvrdí Martin Ručinský. Hokejovému týmu přeji hlavně zdraví a medaili

Tagy:
NHL David Pastrňák hokej čtvrtfinále zápas sport bitka Florida Panthers Boston Bruins playoff Matthew Tkachuk