Outdoor fitness a Nordic walking opět na Praze 4


Pravidelné sportovní dny pro malé i velké se opět vrací na naši městskou část. A to hned na dvou místech a ve dvou termínech. V Parku Na Pankráci to budou středeční odpolední Outdoor Fitness pro malé i velké děti a v Krčském lese (U Labutě) pak odpolední pondělní Nordic walking pro děti i dospělé. Obě cvičení se konají v rámci dlouhodobého programu Čtyřka sportuje a s finanční podporou MČ Praha 4.

Outdoor fitness a Nordic walking – pravidelné sportovní dny pro malé i velké!

Pravidelné pohybové a cvičící lekce se zaměřením na dynamické cvičící aktivity pro školní děti, které jim umožní rozvíjet dovednosti a seberealizaci formou tradičních i moderně koncipovaných cvičících lekcí ve venkovním prostředí v parku Na Pankráci.

Pravidelné lekce nordic walkingu pro děti i dospělé v parku Krčský les (U Labutě) s postupným představením různých technik této netradiční sportovní disciplíny, která je zábavná, finančně dostupná a vhodná pro každé roční období. Tento sport je přístupný pro různé věkové a výkonnostní skupiny, od aktivních sportovců až po ty, kteří se zotavují po zdravotních komplikacích. Lze jej praktikovat jak individuálně, tak ve skupině, a to nejen v přírodě, ale i ve městských parcích. Nordic walking je efektivnější než obyčejná svižná chůze, protože zapojuje až 90 % svalů celého těla, zvyšuje fyzickou kondici, zlepšuje držení těla a pomáhá zmírňovat bolesti zad. Navíc má pozitivní vliv na psychickou pohodu, zlepšuje schopnost zvládat stres, snižuje psychické napětí a poskytuje únik od každodenních starostí.

Letáček si můžete stáhnou kliknutím na obrázek níže jako soubor PDF. Jako obrázek JPG je pak i ZDE .
Outdoor fitness a Nordic walking opět na Praze 4



Aktualizováno: 15.05.2024 – Vít Drbal
Vytisknout