Memoriál Michaela Špačka vyvrcholil závodem v Holicích

V Poběžovické kotlině diváci viděli zajímavé souboje v několika třídách, ale také pěkně vyladěné dobové motocykly let minulých. K druhému podniku se přihlásilo na devadesát jezdců z Česka, Slovenska, Německa, Rakouska, Holandska a Francie. Dorazilo poměrně i dost diváků, pro které byly připraveny v areálu různé moto výstavy, bohaté občerstvení, nechyběly motokrosové legendy (Zdeněk Velký). Počasí vyšlo na jedničku, a tak se mohlo závodit i vzpomínat. Na závěr zdařilé akce vystoupila ještě naživo místní rocková skupina.

Ve třídě MX2 vybojoval nejvíce bodů překvapivě, ale zaslouženě Radim Kraus (KTM, 50b.), když druhý dojel francouzský rychlík Ludovic Macler (KAW, 42b.), po pádu se nadřel na třetí flek Petr Rathouský (Orion Racing, KTM, 40b.).

Po výborných startech slavil úspěch v kubatuře MX Open (MX1) Martin Krč (HT Group RT, KTM, 47b.), před slovenským šampionem Šimonem Joštem (SUZ, KRTZ Team, 47b.) a Pavolem Repčákem (SVK, Orion Racing, KTM, 38b.).

Vrcholem středečních závodů bylo holické SUPERFINÁLE, kde si to rozdali nejlepší motokrosaři skupin MX2 a MX Open. No a protože se myjavské superfinále sčítalo s holickým, tak na nejvyšší stupínek nakonec radostně vyskočil Šimon Jošt (29b.) na 2. Martin Krč (28b.) a na 3. Pavol Repčák (24b.), 4. skončil celkově Pavol Dvořáček (MTX Racing, YAM, 23b.), pátý zkušený matador Petr Bartoš (Orion Racing, KTM, 18b.), 6. Jára Romančík (Oprava převodovek Romančík Team, GasGAS, 13b.), 7. Petr Rathouský (12b.), 8. Tim Koch (GER, KTM, 11b.), 9. Roman Mňuk (Mňuk Racing, YAM, 11b.), 10. Dominik Procházka (Buksa Ados KTM, 9b.).

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist