Xbox-baas suggereert dat Call of Duty 2024 rechtstreeks in Game Pass wordt gelanceerd

"Je gaat echt verbazingwekkende dingen zien."

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Xbox-president Sarah Bond heeft aangegeven dat Microsoft de Call of Duty-game van 2024 vanaf dag een op Game Pass zal uitbrengen.

Eerder deze week meldde The Verge dat Microsoft nog aan het discussiëren was of ze dit jaar’s Call of Duty op dag één op hun abonnementsservice zouden lanceren. Hetzelfde rapport beweerde dat Microsoft ook overweegt om de prijs van Game Pass te verhogen.

Microsoft heeft moeilijke vragen moeten beantwoorden over het mogelijke kannibalisatie-effect van Game Pass, met name over games die op dag één op de service wordenuitgebracht. Hoewel Xbox-executives hebben volgehouden dat de verkoop kan worden gestimuleerd door de aanwezigheid van een game op Game Pass, zijn sommige uitgevers niet overtuigd. In tegenstelling tot Microsoft brengt console-rivaal Sony zijn nieuwe exclusives niet direct uit op zijn abonnementsservice.

Call of Duty is natuurlijk een heel ander verhaal. Nadat Microsoft $69 miljard heeft uitgegeven aan Activision Blizzard, staat de gaming-business van Microsoft naar verluidt onder verhoogde financiële controle. Dit is een van de factoren die worden genoemd in rapporten over de teleurstellende beslissing van Microsoft om Hi-Fi Rush-ontwikkelaar Tango Gameworks en Redfall-studio Arkane Austin te sluiten.

Zal Microsoft het risico nemen om de verkoop van Call of Duty negatief te beïnvloeden door de game op dag één op Game Pass uit te brengen, of het risico lopen om Game Pass-abonnees teleur te stellen door dit niet te doen? In een interview met Dina Bass van Bloomberg Tech in San Francisco suggereerde Xbox-president Sarah Bond sterk dat Microsoft heeft besloten om Call of Duty 2024 direct in zijn abonnementsservice uit te brengen. Hoewel ze Call of Duty niet bij naam noemde, zei Bond dat alle Xbox-games op dag één op Game Pass zullen worden uitgebracht.

"Je gaat echt geweldige dingen zien. En dat als iets speciaals voor Xbox-spelers behouden is voor ons belangrijk.

“We weten dat onze fans van Game Pass houden,” zei Bond. "Game Pass is een gaming-abonnement. Je krijgt een hele portfolio aan games, maar belangrijk is dat je elke game die we maken op dag één in Game Pass krijgt en de kwaliteit en verscheidenheid van die games is alleen maar toegenomen in de loop van de tijd. Je gaat dit jaar echt nog meer grote games in Game Pass zien.

Bond werd vervolgens gevraagd of dit ook Activision-games omvatte. “Over de hele linie,” antwoordde Bond. “Je gaat echt geweldige dingen zien. En dat als iets speciaals voor Xbox-spelers behouden is voor ons belangrijk.”

Dat is een duidelijk teken dat Call of Duty 2024 een titel is die op dag één in Game Pass komt, maar natuurlijk zal de game ook gewoon worden uitgebracht op Xbox, PlayStation en PC als een game die ook direct kan worden gekocht.

Met het aantal abonnees van Game Pass dat niet significant groeit, staat Microsoft onder druk om nieuwe klanten aan te trekken en het toevoegen van een Call of Duty-game bij de lancering zal daar ongetwijfeld bij helpen. Maar Microsoft staat ook onder toenemende druk om zijn gaming-fortuin om te keren te midden van tegenvallende consoleverkopen en verhoogde ontwikkelingskosten. Het verkopen van videogames, vooral die tegen de volle prijs, zal daar zeker bij helpen.

Microsoft is van plan om in juni een Xbox-showcase-evenement te houden, waar het dit jaar’s Call of Duty zal onthullen en, volgens verschillende bronnen, de komst van de Call of Duty-backcatalogus in Game Pass zal aankondigen.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
  • Platform
  • PC
  • XboxSeries
  • PS5
Gerelateerde artikelen
Reacties