Shōgun krijgt toch een tweede seizoen

Het succes van Shōgun heeft FX blijkbaar overtuigd om meer verhalen over Lord Yoshii Toranaga te vertellen.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, krijgt de hitserie Shōgun van FX misschien toch wel een tweede seizoen.

Volgens Deadline heeft Shōgun-ster en producent Hiroyuki Sanada een deal getekend om zijn rol als Yoshii Toranaga voort te zetten. Hoewel de details van de deal nog worden uitgewerkt, zegt Deadline dat een FX’ streven naar een tweede seizoen voortkomt uit het overweldigende succes van de show. Een van de successen van Shōgun is het behalen van negen miljoen views in de eerste zes dagen op streamingplatforms zoals Hulu en Disney+ - waardoor het de nummer één FX-première en internationale entertainmentserie aller tijden is.

Variety meldde gister ook dat Shōgun “dicht bij een vernieuwing voor seizoen 2” is. IGN US heeft contact opgenomen met FX voor commentaar.

Ondanks het succes komt de vernieuwing van Shōgun voor een tweede seizoen als een verrassing, aangezien het wordt beschouwd als een uitstekend voorbeeld van een goed uitgevoerde limited series. Bovendien hebben de opmerkingen van het creatieve team van de show in feite een einde gemaakt aan de speculatie over seizoen 2. Voor het nieuws van gisteren vertelde serie co-creator en showrunner Justin Marks aan The Hollywood Reporter dat er geen plannen waren om de beperkte serie van 10 afleveringen uit te breiden buiten James Clavell’s boek van 1152 pagina’s.

“We hebben het verhaal tot het einde van het boek gebracht en een punt gezet aan het einde van die zin,” zei Clavell. “We houden van hoe het boek eindigt; het was een van de redenen waarom we allebei wisten dat we het wilden doen - en we eindigden precies op die plek."

Star and producer Hiroyuki Sanada has reportedly signed a deal to return for a possible Season 2. (Image credit: FX)
Ster en producer Hiroyuki Sanada heeft naar verluidt een contract getekend voor een tweede seizoen. (Bron afbeelding: FX)

De voorlopige deal voor seizoen 2 van Shōgun heeft ook gevolgen voor de vroege Emmy 2024 inzendingsdoeleinden. Mocht Shōgun officieel een tweede seizoen krijgen, dan zou de serie veranderen van een limited series naar een dramaserie, net zoals het geval was bij Downton Abbey en The White Lotus.

IGN US gaf in hun recensie de serie een 10 uit 10 en zei: “FX’s adaptatie van James Clavell’s Shōgun plaatst personages boven gevechten, voor een complex en mooi verhaal vol intrige in het feodale Japan.”

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
Gerelateerde artikelen
Reacties