Ghost of Tsushima op Steam is nu beperkt in dezelfde landen als Helldivers 2

De beperkingen van Helldivers 2 strekken zich ook uit nog meer landen in de nasleep van het PSN-accounts debacle.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Nadat Helldivers 2 van Steam was verwijderd in 177 landen, na het recente debacle over het koppelen van PlayStation Network-accounts, hebben fans vol verwachting gewacht op updates. Vooral nadat Sony terugkwam op de beslissing om accounts te koppelen. Er kwamen vandaag een paar updates binnen, maar niet de updates waar fans op hebben gehoopt.

Ten eerste heeft Helldivers 2 de Baltische staten toegevoegd aan zijn lijst van beperkte landen, zoals vermeldt op de SteamDB-pagina. Maar misschien nog belangrijker, Ghost of Tsushima is ook beperkt in landen waar PSN niet beschikbaar is, wat leidt tot dezelfde aankoopbeperkingen als bij Helldivers 2.

Beide games zijn nu beperkt in Estland, Litouwen en Letland, naast de 177 andere landen op de lijst.

Het nieuws komt slechts enkele dagen nadat Ghost of Tsushima-ontwikkelaar Sucker Punch de situatie rond het koppelen van PSN-accounts heeft verduidelijkt voor de aankomende PC-release van de Director’s Cut, die gepland staat voor lancering op 16 mei. De studio zei op 5 mei dat een PSN-account vereist zou zijn voor de Legends online multiplayer mode en om de PlayStation-overlay te gebruiken, maar niet voor het single-player gedeelte.

De ontwikkeling lijkt de zorgen te bevestigen dat de PC-versie niet beschikbaar zal zijn in landen waar PSN niet beschikbaar is, vooral omdat Helldivers 2 een uitzondering lijkt te zijn op de regel voor het koppelen van accounts.

Ghost of Tsushima is the latest PC game to face restrictions due to the lack of PSN in several countries.

Sony kwam terug op de bekritiseerde beslissing om Helldivers 2-spelers hun Steam- en Playstation Network-accounts te laten koppelen op 5 mei. Echter is de populaire online shooter nog steeds beperkt in landen waar PSN niet beschikbaar is. Terwijl de Steam review-pagina van Helldivers 2 weer aan de herstellende hand is van de negatieve reviews, zien fans de toevoeging van de Baltische staten aan de lijst met beperkte landen als een verontrustend teken.

“Dus ik denk dat ze de het niet mogelijk gaan maken om de game te kopen” schreef SteamDB-maker Pavel Djundik op X/Twitter.

Sony heeft nog niet gereageerd op het verzoek om commentaar van IGN US.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel

Ghost of Tsushima

Sucker Punch | 17 juli 2020
  • Platform
  • PS4
  • PS5
Gerelateerde artikelen
Reacties