Ačkoliv Andrea Čunderlíková za svou kariéru natočila desítky filmových rolí, televizní diváci si ji dodnes pamatují hlavně jako zdravotní sestřičku Inu.

Paradoxní je, že herečka původně roli měla v plánu odmítnout, jelikož už měla v době natáčení jiný program. „Když za mnou tehdy přišel režisér Jaroslav Dudek, v natáčecím termínu jsme s manželem měli předplacený kurz angličtiny v Londýně. Nakonec mě ale pan režisér přesvědčil a odjel jen můj muž,“ svěřila se v rozhovoru pro Český rozhlas.

S herectvím skončila v roce 1989 po revoluci, kdy dostala nabídku od známého, který chtěl začít podnikat.

Čunderlíková přijala ve firmě manažerskou práci, která ji natolik uspokojovala, že se rozhodla do světa showbyznysu již nevracet.

V současné době se bývalá herečka věnuje především dvěma vnučkám a kromě toho stále pracuje v poradenské společnosti, kde má na starosti styk s veřejností.

Než bych šla do důchodu, museli by mě zabít

„Jsem sice už v důchodovém věku, ale pracuji. Než bych šla do důchodu, to bystě mě museli zabít,“ prozradila před časem Čunderlíková v již zmíněném rozhlasovém povídání.

Životní láskou Andrey je hudebník Ladislav Klein, bývalý člen kapely Olympic, za kterého se provdala v roce 1976.

Manželé spolu mají dceru Sandru Kleinovou, která bývala úspěšnou tenistkou. Jeden čas dokonce figurovala ve světovém žebříčku na 41. místě a během své profesionální kariéry vyhrála celkem 333 dvouher a 54 čtyřher. Za tenisovou éru si vydělala pořádný balík, celkem cca 770 700 dolarů.

Sama Sandra tvrdí, že po mamince nezdědila ani chlup z uměleckého nadání, a proto se vydala zcela jiným směrem.

„Herečkou jsem být nikdy netoužila. Jednou jsem byla na kamerových zkouškách, ale postavila jsem si hlavu, že hrát nebudu. "Já vám žádnýho šaška dělat nebudu," řekla jsem režisérovi. Chovala jsem se strašně, ale měla jsem k tomu odpor,“ zavzpomínala Kleinová pro iDnes.

K herecké branži prý měla přirozený odpor, jelikož díky vytíženosti maminku příliš často neviděla, což ji v dětství velmi trápilo.

Kradli mi mámu. Pořád ji někdo zastavoval, chtěl podpis. Vídala jsem rodiče poskrovnu, jen když neměli představení a koncerty. Byla jsem na ty lidi alergická,“ přiznala Sandra, která má za sebou dlouhé roky úspěšné tenisové kariéry.

Už mě to ubíjelo. Pořád sama na cestách, pořád někde rozložený kufr, jenom měníte věci, perete a zase se musíte rozloučit na letišti s rodiči nebo s přítelem. Možná že kdybych byla pořád mezi nejlepšími, tak bych neskončila. V první padesátce se tím můžete dobře uživit a navíc si i vozit někoho s sebou. Ale když jste na konci stovky, tak si zaplatíte složenky, něco málo ušetříte, ale jinak to všechno dáte za letenky a hotely. Ale na peníze si nestěžuju. Hodně mě ničily i vztahy v tenise,“ vysvětlila Kleinová, proč se rozhodla z vrcholového sportu odejít.

Dnes pracuje jako tenisová trenérka a také komentátorka tenisových zápasů.

Související články