Guardiola i Emery by v Premier League rádi pracovali s nadstandardním bekem ze špičky Ligue 1

I když v Ligue 1 zbývá odehrát ještě jedno kolo, už teď je jasné, že má za sebou Brest grandiózní ročník. Aktuálně se nalézá na třetím místě tabulky a ve druhé polovině léta vyzkouší některý z evropských pohárů.

Guardiola i Emery by v Premier League rádi pracovali s nadstandardním bekem ze špičky Ligue 1

Budoucnost na Stade Francis-Le Blé pro necelých 16 tisíc diváků už by se však nemusela týkat perspektivního obránce Bradleyho Locka, jehož na jaře sledují známé anglické adresy Manchester City a Aston Villa.

Lockovi je čerstvých 22 let, v základní sestavě Brestu nechyběl ani jednou z dosavadních třiatřiceti případů a vypadá to, že už svého současného chlebodárce přerostl.

Jak informoval list The Sun, skauti z Etihad Stadium i Villa Parku už se na něj byli podívat v minulém týdnu a bývalého hráče Reimsu by se tak brzy mohlo týkat premiérové stěhování za hranice.

Old Trafford? Momentálně špatná adresa. Za Manchester United bych teď hrát nechtěl, říká legendární útočník

Levého beka zdobí v sezoně 2023/2024 grandiózní forma a jeho zaměstnavatel by ho mohl zpeněžit. Protože má kontrakt až do léta 2027, Brest si za něj řekne minimálně 25 milionů liber.

Ani to však by nemusel být pro druhý a čtvrtý tým anglické ligy v čele s Pepem Guardiolou, respektive Unaiem Emerym, výraznější problém.

Hráč, který doposud nasbíral 69 prvoligových startů, byl mládežnickým reprezentantem Francie a čeká se na jeho debut v áčku, k němuž nejspíš dojde v rámci střídání generací po Euru. Týkat by se ho mohly i letošní LOH v Paříži.

Bude jeho posledním startem v nynějším červených barvách venkovní střet v Toulouse, který je na programu 19. května?

Rozloučí se Coufal s West Hamem? Díky za všechno, Hammers, napsal Čech