Zdroj: Depositphotos.com

Kdo ovládne Premier League? Po roce si to opět rozdají Manchester City s Arsenalem

Nejsledovanější a podle mnohých i nejlepší národní fotbalová liga světa spěje do finále. Anglickou Premier League rozhodnou poslední dva týdny a o titul mistra si to rozdají, stejně jako před rokem, Arsenal s Manchesterem City. Zatímco pro Gunners by to byl první titul po dlouhých 21 letech, Citizens si brousí zuby na čtvrtý triumf v řadě a šestý za posledních sedm let. Kromě titulu ovšem půjde o místa v pohárech a záchranu elitní soutěže.

Tabulce Premier League po 36. kole vévodí londýnský Arsenal, ale jen těsně. Svěřenci trenéra Mikela Artety atakovali titulovou pozici už loni, několik týdnů před koncem však museli ustoupit Citizens. Nyní Gunners vydržel déle a dvě kola před koncem může stále žhavit své naděje. Blíže k obhajobě titulu má ovšem v současnosti o bod druhý  Manchester City. Bleděmodří mají jako jediní vše ve svých rukách, oproti Kanonýrům totiž mají zápas k dobru. Ten odehrají Citizens na stadionu Tottenhamu v úterý večer. Dlouhé týdny se na čele tabulky přetahovaly tři celky, spolu s Arsenalem a Manchesterem City ještě toužil po happy endu loučícího se trenéra Jürgena Kloppa Liverpool. Reds však v posledních kolech tak trochu ztratili dech a na Arsenal ztrácí dvě kola před koncem už pět bodů. Mistry by se tak stali jedině v případě totálního kolapsu obou svých soupeřů.

Leccos napovědět může už předposlední kolo, které se uskuteční během nadcházejícího víkendu. Citizens čeká v sobotu odpoledne předehrávka na hřišti Fulhamu. Proti aktuálně třináctému týmu tabulky jsou De Bruyne a spol. jednoznačným favoritem, v prvním zápase na podzim mu navíc uštědřili debakl 5:1. To Arsenal bude, alespoň papírově, čekat mnohem větší šichta. V neděli večer Gunners zavítají na hřiště Manchesteru United. Rudí ďáblové se aktuální sezonou spíše protrápili, navíc fanoušci klubu by možná i rádi přitížili svému městskému rivalovi v jeho boji o titul. United však stále potřebují bodovat kvůli pohárům. V zázrak doufající Liverpool bude hrát na Aston Ville.

Poslední 38. ligové kolo se odehraje kompletně v neděli 18. května. Po úterních dohrávkách už bude konečně jasno, jak si kdo před vyvrcholením soutěže stojí. Oba největší kandidáti na titul budou hrát doma, trofej tak jeden z nich zvedne před vlastními fanoušky. City přivítá West Ham, který v posledních zápasech docela dost klopýtá, o čemž svědčí například poslední debakl na Chelsea. Arsenal pak čeká Everton, který po bodových odpočtech kvůli porušení pravidel fair play už nemá ve zbytku sezony moc o co hrát. Liverpool uzavře Kloppovu éru doma s Wolves.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.