Tottenham přišel o naději na Ligu mistrů, fanoušci přesto slavili. Nezajímá mě, proč se tak zachovali, odsekl naštvaný trenér

Tottenham přišel o naději na Ligu mistrů, fanoušci přesto slavili. Nezajímá mě, proč se tak zachovali, odsekl naštvaný trenér

Tottenham v dohrávce 34. kola anglické Premier League podlehl Manchesteru City 0:2, na tribunách nového stadionu Spurs se ale slavilo. Diváci si totiž překvapivě nepřáli úspěch domácího celku. Jakákoliv ztráta Citizens by výrazně přiblížila titul Arsenalu, nenáviděnému rivalovi ze severního Londýna. Paradoxní situace byla naprosto nepochopitelná pro manažera domácích Angeho Postecogloua. „Základy, které se v klubu snažím vybudovat, jsou zatím křehké,” posteskl si.  

Vůbec to nebylo tak, že by Tottenham v zápase neměl o co hrát. V případě výhry by Spurs do posledního kola mohli bojovat o postup do Ligy mistrů. Dvě branky Erlinga Haalanda z druhého poločasu je ale odsoudili jen k bojům v Evropské, nebo Evropské konferenční lize.

„Asi jsem špatně pochopil situaci v klubu. Takhle se klub, který chce být úspěšný nechová,” líčil na pozápasové tiskové konferenci zklamaný manažer. „Byla to pro mě zajímavá zkušenost, ale opravdu z ní nemám radost,” dodal.

TOTTENHAM ÚHLAVNÍMU MĚSTSKÉMU RIVALOVI NEPOMOHL. CITY PŘIBLÍŽIL KE TŘETÍ OBHAJOBĚ HAALAND

Frustrovaný trenér si po zápase nebral servítky. „Posledních 48 hodin mi ukázalo, že moje filozofie v klubu zatím není pevně zakotvená. Musím se vrátit k rýsovacímu prknu a zapracovat na tom,” řekl Postecoglou.

Tottenham proti Citizens od 51. minuty prohrával, až do závěrečných minut ale byl ve hře o vyrovnání. V průběhu celých devadesáti minut byli Spurs obhájcům titulu vyrovnaným partnerem, tribuny ale strhnout nedokázali.

Atmosféru na stadionu nerozproudil ani samostatný únik Heung-min Sona z 87. minuty. Korejský křídelník po chybě hostující obrany upaloval sám na Stefana Ortegu. Brankáře, který v průběhu druhého poločasu vystřídal zraněného Edersona, ale nepropálil.

BUDU NEJVĚTŠÍM FANDOU TOTTENHAMU VŠECH DOB, UJIŠŤUJE HAVERTZ. PŘÍZNIVCI SPURS ALE NECHTĚJÍ, ABY TRIUMFOVAL ARSENAL

„Myslím, že atmosféra mohla mít vliv na to, že se Son neprosadil. Nemůžu ale lidem diktovat, co mají dělat. V sezoně jsme kvůli divákům několikrát dokázali srovnat v posledních minutách, dnes se nám to kvůli nim nepovedlo. Nezajímá mě ale proč se zachovali, jak se zachovali,” uvedl zklamaný australský trenér.

Hrdinou Citizens se stal brankář, který v sezoně zasáhl jen do osmi ligových zápasů. „Zachránil nás. Pokud by tu šanci nechytil, Arsenal by nejspíš slavil titul. Taková je realita,” připustil Pep Guardiola. „Stefan potvrdil, že je skvělý gólman. Jeden z nejlepších, jakého jsem ve své kariéře viděl. Celou situaci ustál a zachránil nám sezonu,” dodal manažer Cityzens.

Manchester City před nedělním posledním kolem vede tabulku Premier League o dva body. K tomu aby si zajistil historický čtvrtý titul v řadě musí doma porazit West Ham. Jakákoliv ztráta ve spojení s výhrou Arsenalu nad Evertonem by znamenala, že se pohár pro vítěze nejvyšší anglické soutěže po dvaceti letech vrátí na sever Londýna.

„Jsme spokojení s dnešní výhrou, víme ale, že nic není hotové. V neděli nás čeká těžká práce,” řekl Guardiola před rozhodujícím duelem.

Zdroj: Manchester City FC