Dokument HBO zmapoval vzestup a pád jedné z nejpozoruhodnější online služeb

Dokument HBO zmapoval vzestup a pád jedné z nejpozoruhodnější online služeb
Fotografie: HBO Max
  • MoviePass měla být revoluční služba, která vrátí diváky zpět do kinosálů
  • Měla raketový vzestup, pak ale přišel stejně rychlý pád následovaný obskurními okolnostmi
  • Vše uvidíme v dokumentu od HBO

Na službu MoviePass si nejspíše nevzpomenete, protože její působení bylo omezeno na americké zákazníky. Objevila se v roce 2011 a snažila se zvrátit trend, kdy se diváci začali přesouvat z kinosálů k televizorům a hlavně k počítačům a nejrůznějším platformám. Princip byl jednoduchý: aplikace si v roce 2011 získala srdce návštěvníků kin příslibem neomezeného počtu návštěv kina za jediný měsíční poplatek. To však nevydrželo věčně. Společnost ukončila činnost v roce 2019 a v roce 2020 vyhlásila bankrot. V mezidobí mezi těmito daty se objevily zprávy o podvodech s elektronickými penězi, podvodech s cennými papíry a významných únicích dat, mimo jiné obskurní scénáře. Je to zkrátka dokonalá potrava pro dokumentární film.

Ten se jmenuje MoviePass, MovieCrash a stojí za ním režisér Muta'Ali a producentem není nikdo jiný než Mark Wahlberg. Premiéra je naplánována na 29. května.

Jak ukazuje upoutávka, dokument bude obsahovat rozhovory s mnoha významnými aktéry, kteří se podíleli na různých fázích projektu MoviePass. Patří mezi ně původní spoluzakladatelka Stacy Spikesová a bývalý generální ředitel Mitch Lowe. Nebudou chybět ani rozhovory s novináři, kteří se službě věnovali, pracovníky FTC a bývalými předplatiteli. Chybět nebude ani přesah do toho, jak se mění způsob distribuce a konzumace filmů. Mimochodem, kauza je stále živá a poměrně nedávno proběhl pokus o obnovení služby, tenkrát s ideou, že by se za sledování filmů odečítaly kredity. Jak se ale zdá, množství negativních zkušeností popsaných v dokumentu tento nápad zhatily už v úvodu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze