Jejím vzorem je Madonna a jako malá chtěla být hudebnicí. Nakonec se ale Eva Che stala kuchařkou. Sedmadvacetiletá Češka s čínskými kořeny dnes jako private chef kočuje po bytech, rezidencích i podnicích mezi Prahou a Berlínem. S ní i její extravagantní styl vaření, prezentace, stolování a v neposlední řadě také oblékání.

Můj osobní styl v oblékání

Poslední roky mě baví klasika ve stylu filmu Wall Street z osmdesátých let. Oblékám se jako holka, která vykradla celou skříň strejdovi a všechno to doplňuje obsahem klenotnice své tety. 

Tato scéna z filmu Wall Street podle Evy Che ilustruje její šatník. | Foto Twentieth Century Fox 

Místo, kam nejraději cestuji

Kamkoli. Nezáleží kam, důležitý je spíš moment, kdy a jak se rozhodnu někam odcestovat. Čím spontánnější to je, tím lépe. Obzvlášť pokud nejde o práci.

Hudební album, po kterém vždy ráda sáhnu

DJ BoBo – Dance with Me. Tohle album vyšlo chvíli předtím, než jsem se narodila, a pamatuji si, jak jsem si ho jako malá pouštěla na magnetofonu. Věděla jsem přesně, kdy dohrává jedna strana kazety a kdy ji musím otočit.

Oblíbený suvenýr, který jsem si přivezla z cest

Přítele.

Předmět, bez kterého nemůžu být

Ostrý nůž.

Nejlepší kniha a podcast

Přiznám se, že moc nečtu a ani neposlouchám podcasty. Jednu knihu u mě doma ale přece jenom najdete: How to Make Work Not Suck: Honest Advice for People with Jobs od Cariny Maggar. O čem kniha je, je zjevné. Líbí se mi, že je dost realistická a vtipně sepsaná.

Z podcastů mě nejvíce baví přednášky Margarety Křížové. Je to byznys mentorka a velmi inspirativní žena, doporučuji si poslechnout její videa Životní překážky, Z každé krize vede cesta, Plnění snů a Má myšlenka moc? Pak ještě poslouchám rozhovory Women in Finance LIVE.

Foto Amazon

V mé lednici vždy najdete

Koření a otevřenou lahev bublin.

Poslední věc, kterou jsem si koupila na sebe

Velmi pěkně ušitou semišovou kravatu z vintage obchodu, na které je z druhé strany napsáno ,,Made exqreesly for Roland’s Roma London“.

Kdyby tam bylo napsáno ,,expressly“, tak by to dávalo mnohem větší smysl, i kdybych ale počítala s takovým překlepem, stále jsem se ještě nedopátrala, pro koho měla být kravata vyrobena.

Předmět, se kterým se nikdy nerozloučím

Polštář s medvědy. Mám ho od rodičů z dob, kdy jsem byla ještě mimino. Přestože jsem se již nesčetněkrát přestěhovala, stále ho mám u sebe.

Film nebo kulturní akce, které mě v poslední době obohatily a donutily se zamyslet

Přehlídka Maison Margiela Haute Couture SS24. Práce Johna Galliana je mojí velkou inspirací a jeho poslední couture show opravdu nevynechala vůbec nic. Ono vytvořit dobrou kolekci a řádně ji odprezentovat musí být extrémně náročné.

Abyste zaujali v moři konkurence, musíte jako návrhář udělat hodně, aby zrovna vaše show utkvěla někomu v hlavě. Myslím, že kdybych tuto přehlídku viděla naživo, na místě bych se asi rozbrečela dojetím.