Cillian Murphy potvrdil účast ve filmu 28 Years Later

Ale vrátí se „překvapivým způsobem“, říká jeden z vedoucích pracovníků společnosti Sony.

S tím, jak se objevují další podrobnosti o dlouho očekávaném pokračování filmu 28 Years Later, byla jednou z největších otázek, zda se k hercům vrátí čerstvý držitel Oscara Cillian Murphy - a právě jsme dostali odpověď.

V nedávném rozhovoru pro Deadline byl předseda Sony Motion Pictures Group Tom Rothman dotázán, zda se Murphy připojí k hereckému obsazení. Již dříve bylo oznámeno, že bude na palubě jako výkonný producent, ale nebylo jasné, zda si zopakuje svou hlavní roli z původního filmu 28 dní poté.

„Ano, ale překvapivým způsobem a způsobem, který se rozroste, dovolte mi to takhle říct,“ odpověděl Rothman. „Tohle je (režisér) Danny (Boyle) v nejlepší formě v kombinaci s velmi komerčním žánrem, jako jsme měli s Edgarem Wrightem a Baby Driverem. Někdy, když do komerční sféry zasadíte režiséra s opravdovým rukopisem, pozvedne ji to na vyšší úroveň.“

Jak Rothman naznačuje, znamená to opětovné setkání Murphyho, Boylea a spoluscenáristy Alexe Garlanda po více než dvaceti letech od 28 dní poté (stojí však za zmínku, že trojice od té doby spolupracovala na filmu Sunshine z roku 2007).

Cillian Murphy originally played Jim in 28 Days Later.
Cillian Murphy hrál původně Jima ve filmu 28 dní poté.

Murphy se tak ocitl uprostřed hvězdného obsazení, které zahrnuje také Ralpha Fiennese, Jodie Comerovou a Aarona Taylora-Johnsona, jak bylo oznámeno minulý měsíc. A Murphy samozřejmě pokračuje ve své spanilé jízdě, když nedávno získal svého prvního Oscara za hlavní roli v hitu Christophera Nolana Oppenheimer.

Film 28 dní poté byl jednou z jeho průlomových rolí už v roce 2002, kde hrál Jima, kurýra na kole, který se probudil z kómatu a ocitl se v postapokalyptickém Londýně poté, co virus vyvolávající agresi vedl k rozpadu společnosti. Murphy se nevrátil do filmu 28 týdnů poté z roku 2007, který sledoval jiné obsazení postav.

Poprvé jsme se dozvěděli, že 28 Years Later dostalo oficiálně zelenou již v lednu, a to s plány na oživení série, která by měla být trilogií.

Film 28 Years Later by se měl v kinech objevit 20. června 2025.


Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsala ALEX STEDMAN z IGN US.

V tomto článku

28 Years Later

Decibel Films
Další podobné
Komentáře