Co se děje v Mladé Boleslavi?

foto Utkání 22. kola první fotbalové ligy: FK Teplice - FK Mladá Boleslav, 4. dubna v Teplicích. Zleva teplický Jan Krob a mladoboleslavský Ondřej Zahustel.

V uplynulém ligovém kole se toho dělo docela dost. Ale tentokráte mě nezaujal nejvíc boj o přežití v nejvyšší soutěži, nebo zápasy Sparty či Plzně. Nejpřekvapivější a nejzajímavější výsledek se narodil v Teplicích. Do severočeských lázní přijela Mladá Boleslav a měla potvrdit bezpečné čtvrté místo a cestu do pohárové Evropy. Jenže se stalo něco úplně jiného.

Tepličtí svého soupeře vodili po hřišti jako maňásky a průběh utkání ukázal, že pětigólový nářez byl vlastně ještě hodně milosrdný. Dlouho se bude mluvit o krásném signálu a gólu Potočného, ale ještě více se na mysl dere otázka, co bude s týmem Karla Jarolíma v příštích týdnech. Jaro není žádná sláva, teď navíc darda od mužstva, které klidně ještě může mladoboleslavské odsunout ze čtvrtého místa. Zdá se, že přichází ke slovu klasický syndrom klubu z města automobilů. Už dlouhá léta jsou hráči na české poměry velmi slušně placeni, klub jim nedluží, výplaty chodí v termínu. Navíc, kádr je ve srovnání s většinou ligové konkurence velmi kvalitní a široký. A přesto se opakuje pokles výkonnosti a ze snu o konkurenceschopnosti Spartě a Plzni zbydou zase jen cáry. Přiznávám, že mi to hlava nebere. A rozhodně bych nechtěl být na prvním pozápasovém tréninku Mladé Boleslavi. Dá se předpokládat, že Jarolím nebyl ke svým svěřencům nějak extra milosrdný. To bych si spíš vsadil na předčasnou pomlázku.

Živá voda tekla v neděli odpoledne v Nise. Liberci se podařilo v utrápeném zápase dostat míč aspoň jednou do branky Brna a vyskočit nad sestupové příčky. Vzhledem k tomu, že nebodovaly České Budějovice, Hradec Králové ani Baník, po bodu brala Bohemka a Slavie, je situace napjatá v mnoha klubech. Brněnský Čtvrtníček se přiřadil ke slávistovi Vukadinovičovi. Dvě takhle nesmyslná vyloučení v utkáních o bytí a nebytí, to je ukázka hodně nevyrovnané nervové soustavy. Podle mého si oba borci řekli o mastnou pokutu a zároveň o místo na tribuně. Svým jednáním potopili spoluhráče a celý klub. Přitom především Vukadinovič měl být ve velké pohodě, proti Bohemians hrál velmi dobře, dal jediný gól červenobílých, jenže o pár minut později předvede blikanec jako z učebnice. Ale Miroslav Beránek se už nechal slyšet, že svému křídelníkovi toho moc vyčítat nebude. Tak nevím, jestli to není cesta do pekel…

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je sobota 25. května 2024

Očekáváme v 17:00 19°C

Celá předpověď