Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME v malém fotbale mužů 2024 Bosna a Hercegovina

Litvínov jede do Třince pro titul, Oceláři se však nevzdávají

Praha – Jen dvakrát v letošním play-off prohrál Třinec na domácím ledě. A pokaždé to bylo s Litvínovem. Verva k tomu přidala na domácím ledě ještě jeden triumf a do Werk arény přijíždí s vedením v sérii 3:1 a možností na ledě soupeře získat vytoužený titul. Oceláři však zdaleka nepropadají poraženeckým náladám a chtějí ještě o titul zabojovat. Přímý přenos sledujte od 18:00 na ČT sport nebo na našem webu.

Potyčka útočníka Třince Marka Růžičky (vlevo) a litvínovského obránce Filipa Pavlíka
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"V Litvínově jsme si vybojovali zápas u nás a hodně poctivě se na něj připravíme. Sice s vidinou toho, že jsme na hraně, ale myslím, že doma necháme v utkání úplně všechno a vrátíme se do Litvínova zase na další zápas," řekl asistent třineckého trenéra Václav Varaďa.

Oceláři si z Litvínova odvezli výhru i přesto, že se pod Krušnými horami dokázali za dva zápasy trefit pouze jednou.

Při stavu série 1:3 už prý Třinečtí nemají co ztratit. "Musíme nastoupit s tím, že musíme vyhrát a půjdeme do toho po hlavě," uvedl útočník Jakub Orsava. "Doma nás poženou lidi. Může se stát cokoliv. Když vyhrajeme, bude to 2:3 a Litvínov může lehce znervóznět. Už jsem to jednou zažil, se Slavií jsme to otočili. Půjdeme za tím po hlavě, abychom do toho dali všechno a pokusíme se to otočit," řekl Erik Hrňa, který pamatuje semifinálový obrat z 1:3 na zápasy proti Slavii v mistrovské sezoně 2011.

Litvínov chce ukončit sérii co nejdříve a předejít komplikacím, jaké připustil ve čtvrtfinále s Pardubicemi, ale také v semifinálovém souboji s Kometou Brno.

"Víme, že se v Třinci dá uspět, ale tyhle myšlenky, že jsme tam uspěli a že tam uspějeme znovu, jsou zavádějící a pochybné. To si nesmíme připouštět. Musíme tam jet s čistou hlavou a především plnit pokyny, které si před zápasem řekneme," řekl útočník Robin Hanzl, nejproduktivnější hráč dosavadních bojů o titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články