Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Oceláři chtějí vrátit finále do Třince, Litvínov je však výhru od titulu

Litvínov - Další pokus uzavřít finálovou sérii play-off extraligy mají hokejisté Litvínova, kteří bojují o prvenství s Třincem. Tentokrát se při vedení 3:2 na zápasy představí doma, a pokud dodrží tradici dosavadního průběhu letošních vyřazovacích bojů, budou slavit první titul v historii. Ve čtvrtfinále proti Pardubicím i v semifinále s Brnem totiž využili shodně druhý mečbol. Hosté se musejí obejít bez zraněného gólmana Petera Hamerlíka. Utkání sledujte živě od 18:20 na programu ČT sport a našem webu, studio Buly - hokej živě začíná v 18:00.

Potyčka útočníka Třince Marka Růžičky (vlevo) a litvínovského obránce Filipa Pavlíka
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Severočeši musejí vyhnat z hlav myšlenky na to, jak moc blízko byli celkovému triumfu v utkání číslo pět, kdy ještě na začátku poslední minuty základní hrací doby vedli 1:0 a byli tím pádem jen krůček od poháru. Jenže Oceláři stihli vyrovnat a po dramatickém prodloužení rozhodli v nájezdech o pokračování série. "Kdyby nám někdo před sérií řekl, že pojedeme do Litvínova a povedeme 3:2 na zápasy, tak budeme skákat do nebe. Když porovnáte kádry... My jsme úplně v pohodě. Otázka, jestli bude tým těžké nakopnout po takové prohře, tedy není namístě," prohlásil litvínovský trenér Radim Rulík.

"V celé sezoně nepropadáme náladám, ani nahoru ani dolů, a nepropadneme jí ani teď. Jedeme dál," doplnil asistent Miloslav Hořava. Gólman Pavel Francouz i na bolestně těsné porážce našel pozitiva. "Určitě bychom z Třince měli větší strach, kdyby nám dali nášup. Takhle víme, že jsme vyrovnaní soupeři a doma můžeme zrovna tak vyhrát my, jak oni vyhráli naposledy. Doufám, že doma už po tom titulu sáhneme. Už není kam uhnout. Rozhodně už nechceme jet zpátky do Třince k sedmému zápasu. Myslím, že když do toho dáme vše, co v nás je, a vydáme se z té sezony, tak to zvládneme," věří Francouz.

"Zápasy v celé sérii byly obrovsky vyrovnané a rozhodovaly úplné maličkosti. Myslím si, že v tomto duchu se to ponese až do konce série," dodal litvínovský brankář. Bez náznaku hořkosti vyhlíží úterní duel i veterán Martin Ručinský. "Jede se dál. Série je pořád 3:2 pro nás, jsme v dobré pozici. Jedeme domů a další zápas máme tam. Musíme to hodit za hlavu. Nikdo nečekal, že série bude jednoznačná. Je to finále, nikdo nedá nic zadarmo. Ale my jsme na tom pořád dobře," uvedl Ručinský.

Třinečtí odmítají sebeméně spoléhat na to, že by závěr nedělního klání měl soupeřem nějak otřást. "Může to s nimi zamávat, ale nemusí. Mají v kádru zkušené hokejisty. Je to hokej, stát se může spousta věcí, jak to bylo vidět v neděli. Nejedeme tam hrát beton. Jedeme tam hrát svůj hokej a budeme doufat, že se nám podaří dát nějakou branku a ještě to vrátit zpátky do Třince," řekl třinecký asistent Václav Varaďa. Na případnou rozhodující bitvu už by mohl být k dispozici i Hamerlík, jenž se zranil v závěru prodloužení nedělního duelu.

Do Litvínova ovšem s týmem neodcestoval. Slezané zvolili k přesunu opět letadlo. Na svůj úspěšný záskok v pátém utkání naváže původní týmová jednička Šimon Hrubec. "Peterovi při zákroku vyskočilo rameno, které mu lékaři dali v nemocnici do původního stavu. Poté byl okamžitě propuštěn domů. I když byl připraven s týmem odjet do Litvínova, trenéři rozhodli, že zůstane v Třinci a místo něj pojede jiný brankář," řekl mluvčí Ocelářů Tomáš Želazko. Na pozici dvojky bude připravený Miroslav Svoboda.

Přiblížení se finálovému sokovi na bod dodává Slezanům sebevědomí. "Byli bychom špatní sportovci, kdybychom nevěřili. My si věříme, a i když to bylo 1:3 na zápasy, tak v žádném případě neskládáme zbraně," připomněl útočník Vladimír Dravecký. "Nemluvil bych o výhodě z toho, že jsme naposledy uspěli. Jdeme každé střídání od začátku, určitě tam chceme vyhrát a vrátit se domů," konstatoval Dravecký. "Bude to podobný zápas jako dosud. Věděli jsme od začátku, že nebude padat moc gólů, a i v dalším zápase v Litvínově to bude stejné. Máme na to tam uspět a vrátit se k sedmému zápasu do Třince," prohlásil útočník Jakub Klepiš.

Zdroj
ČTK, Radio Čas

Hlavní zprávy

Nejčtenější články