Konkurent Uberu v Číně získá až 2 miliardy dolarů a denně vytvoří třikrát více jízd

uber-h
0Zobrazit komentáře

Přepravní trh v Číně a obecně Asii roste. Roste neuvěřitelným tempem a po nedávném vstupu Uberu na čínský trh se snaží veškerá konkurence držet krok. Další z nich, konkrétně Didi Kuaidi by měla v nejbližší době nabrat novou investici ve výši 1,5 – 2 miliardy dolarů a posunout svojí valuaci na 15 miliard dolarů, tedy 367,3 miliard korun.

To je stejná částka, díky které se Uberu podařilo překročit v korunách bilionovou valuaci. Jenže tím, že žádná z firem nedává veřejně k dispozici žádná čísla, to vypadá, že jde jen o krátkodobou záležitost a všechno se zase může obrátit opačným směrem.

Uber_Drive_Blog_Header

Přečtěte si takéUber si připravil bombu, kterou chce odrovnat konkurenci v San FranciscuUber si připravil bombu, kterou chce odrovnat konkurenci v San Franciscu

To vyvrátil uniklý dopis Uberu investorům, který zmiňuje, že přepravní gigant realizuje v Číně denně na 1 milion jízd a ovládá až 50% trhu, tedy alespoň v osobní přepravě. Zanedlouho potom na to ale reagovalo Didi Kuaidi, jak s informací o nové investici, tak tím, že denně realizuje až trojnásobek čísel Uberu v přijatých požadavcích od zákazníků.

kuadu

Didi Kuaidi je vůbec relativně neznámou firmou. Název totiž vznikl teprve v únoru letošního roku, sloučením dvou obrovských taxi startupů Didi Dache a Kuaidi Dache a dohromady do dneška od investorů získali již 1,6 miliard dolarů, alespoň podle CB. Podle čísel to navíc vypadá, že toto spojení nyní představuje zhruba 80% taxikářského trhu v Číně a chce se pustit i na pole Uberu.

Podle mnoha zdrojů jsou ale milionová čísla často popírána, protože nejdou bezpečně ověřit. Dokonce Uber čelil mnoha nařčení z toho, že některé jízdy uměle generuje a tím vytváří falešnou hodnotu, informuje TC.

Foto: Didi Kuaidi

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym