Najděte cestu k Bohu, vyzývá Jaromír Jágr

Rada slavného hokejisty

Najděte cestu k Bohu, vyzývá Jaromír JágrNOVÉ 1
Domov
Echo24
Sdílet:

Hokejista Jaromír Jágr se na Facebooku vyznal ze své víry. Ve svém příspěvku píše, že má každý člověk nalézt cestu k Bohu, aby prožil šťastný život. K příspěvku Jágr připojil svoji fotku, na níž má kolem krku silný řetízek s výrazným pravoslavným křížem.

Podle Jágra má člověk v životě dva důležité úkoly: prožít svůj život, jak nejlépe umí a najít cestu k Bohu. ,,Čím rychleji najdeš tu cestu, tím lépe (šťastněji) svůj život prožiješ,“ tvrdí Jágr. Současně ale dodává, že neexistuje přesný návod na spokojený život, protože ,,každý jsme jiný a každého dělá šťastného něco jiného“.

Za svůj příspěvek si Jaromír Jágr vysloužil vesměs pozitivní a děkovné ohlasy od fanoušků. V komentářích pod fotkou se rovněž přiznal k tomu, že momentálně pracuje na knize: ,,O co poprosím, vše mám – jen někdy to trvá déle. Vše napíši a podrobně vysvětlím v mé nové knížce, kterou píši,“ napsal hokejista bez bližších podrobností. 

Sedím tady a přemýšlím…. Myslím, že člověk má ve svém životě 2 důležité úkoly… Prožít svůj život, jak nejlépe umí (…

Posted by Jaromír Jágr on  26. červenec 2015


Jaromír Jágr se svou láskou k pravoslavnému náboženství netají několik let. Pokřtěn byl v roce 2001 a přiznal se k tomu v létě 2003. Tehdy uvedl, že ostatní členové rodiny jsou ateisté. Jágr se podle svých slov modlí před každou třetinou a tvrdí, že cesta každého člověka ke Kristu je individuální.

V roce 1999 se v rozhovoru pro slovenský deník SME rozmluvil o své víře poprvé: ,,Jsem věřící, stoprocentně věřící.“ Serveru iDNES v roce 2004 zase řekl: ,,V jednu dobu jsem vycítil, že to potřebuji a taky jsem potkal lidi, které jsem potkat měl, a tak jsem skončil u pravoslaví. Už neřeším, jestli to tak mělo být nebo ne,“ uzavřel. 

Později odpovídal na dotaz, v čem ho pobyt v Rusku změnil: ,,Vždycky jsem byl silně věřící, ale u nás v Česku, když někdo řekl, že věří, tak si druzí klepali na čelo. Tady se za to nestydím a to je největší změna. Ztratil jsem ostych říkat názory na tyto věci,“ uvedl pro deník Sport v roce 2010. 

Třiačtyřicetiletý Jaromír Jágr je na Facebooku poměrně aktivní. Na svém profilu má téměr 640 tisíc fanoušků, které oslovuje “hokejová rodino“. Slavný hokejista, který aktuálně působí na Floridě, na sociální síť vkládá různé příspěvky týkající se nejen hokeje a tréninku, ale rovněž různá videa a fotky například z dovolených. 

Čtěte také: ‚Už na to nemám. Ničí mě to.‘ Jágr o svém konci

Sdílet:

Hlavní zprávy

Přišel v Americe vietnamský moment?

KOMENTÁŘ

Nějaké jevy mají postupný vývoj, a pak v intencích toho vývoje přijde něco tak absurdního a nepochopitelného, že pak může následovat už jen zlom ve vnímání. To ...

00:06
×

Podobné články