Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

V předehrávce pátého kola hrají Vítkovice v Třinci

Třinec - Netradičně již dnes začne páté kolo hokejové extraligy. Jako předkrm nabídne moravskoslezské derby mezi Třincem a Vítkovicemi. Zápas regionálních rivalů vysíláme živě od 17:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Robert Záruba a Martin Hosták.

Oba kluby mají v extralize na kontě dvě porážky za sebou a v nohách úterní úvodní duely play-off Ligy mistrů. Ani jeden tým se doma proti skandinávským celkům nedočkal výhry, ale nadějnější výsledek pro odvetu uhrál Třinec díky remíze 2:2 s HV71, zatímco Ostravané podlehli Tappaře Tampere 0:2 a postup se jim vzdálil. "Herně to nebylo určitě špatné, ale ke spokojenosti mi chyběl aspoň jeden gól navíc.

Což byl případ i posledních extraligových utkání. V koncovce nejsme zrovna produktivní a víme, že tam musíme přidat. Ale někdy je to samozřejmě i otázka štěstí," řekl třinecký trenér Jiří Kalous. K pozitivům si může připsat návrat uzdravených zkušených beků Noska a Galvase a nastoupit by měl i Adamský. Nejistý je start dalšího útočníka Svačiny, pro kterého by to byl po letním přestupu z Vítkovic pikantní úvod nového angažmá.

Ještě víc produktivita zlobí Vítkovice, svěřenci Ladislava Svozila a Jakuba Petra vyšli dvakrát po sobě střelecky naprázdno. Od pátečního utkání na Spartě nezvedli ruce nad hlavu už 126 minut. "To je opravdu špatná bilance, kterou musíme rychle změnit. Na 0:0 nemůžete v hokeji hrát vůbec nic, to nejde ani ve fotbale," řekl Petr. I Vítkovicím se vylidnila marodka a pod Javorovým by jim měl scházet jen Strapáč.

Ostravané většinou i v roli papírově slabšího celku v Třinci hrávají velmi dobré zápasy často okořeněné bodovým ziskem. "Třinec má bezpochyby ofenzivně mnohem silnější kádr než my. Na druhé straně jsme už v přípravě právě v Třinci dokázali odehrát velice kvalitní a vyrovnané utkání. Musíme se v prvé řadě maximálně zaměřit na sebe, zkoncentrovat se v koncovce, umět proměnit šance a pak to může vyjít," řekl Petr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články