Sestřelili jsme americké letadlo, tvrdí Tálibán

11 mrtvých v Afghánistánu

Sestřelili jsme americké letadlo, tvrdí TálibánAKTUALIZUJEME 2
Svět
Echo24
Sdílet:

Jedenáct lidí zemřelo při pádu transportního letadla americké armády C-130 Hercules, které se v pátek po půlnoci zřítilo u letiště v afghánském Dželálábádu. Podle Reuters o tom informoval mluvčí amerického vojska.

K odpovědnosti za sestřelení letadla se přihlásilo radikální islamistické hnutí Tálibán. Tato informace však zatím nebyla nikým jiným potvrzena.

K nehodě došlo dnes v 0:30 místního času (v 21:30 SELČ). Mezi mrtvými je šest vojáků a pět civilistů pracujících pro spojenecké síly v zemi. Příčina havárie se vyšetřuje. Žádná nepřátelská střelba, která by mohla pád zapříčinit, nebyla podle mluvčího z místa hlášena.

Radikálové z Tálibánu však na Twitteru uvedli, že pád letadla je jejich dílem. "Naši mudžahedíni sestřelili americký čtyřmotorový stroj v Dželálábádu," napsal podle agentury AFP mluvčí hnutí.

Americká armáda příčinu pádu nevysvětlila, v současnosti prý provádí vyšetřování. 

Radikálové z hnutí Taliban minulý týden zaznamenali největší úspěch za mnoho let, když se jim podařilo dobýt významné město Kunduz. Armáda však nad jeho většinou údajně ve čtvrtek získala opět kontrolu.

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články