Fotbalisté Sparty se v Evropské lize postaví Schalke, ani v domácím prostředí však nebudou favority

Nepodařený ligový zápas v Plzni mají za sebou fotbalisté pražské Sparty. Nedokázali přehrát oslabeného soupeře, naopak sami dvakrát inkasovali a prohráli 1:2. Nejbližší příležitost odčinit nepovedené utkání budou mít dnes večer. Na Letné přivítají německé Schalke.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté pražské Sparty dnes večer přivítají německé Schalke 04

Fotbalisté pražské Sparty dnes večer přivítají německé Schalke 04 | Zdroj: ČTK

„Hodnocení po zápase nebylo pozitivní, ale to jsme ani nečekali. Účel je, aby nám to přineslo něco, co nás posune dál.“ Podle Bořka Dočkala bylo hodnocení utkání v Plzni kritické, ale konstruktivní.

První důkaz, že se ujalo, můžou sparťané předložit právě proti Schalke, což by mohl být přesně zápas, který letenskému týmu sedí.

Stejně jako před dvěma týdny při remíze 2:2 v Německu nejsou Pražané favority. Prohra by neznamenala tragédii. Proto na hráče není takový tlak, který už je v řadě případů semlel. Namátkou v duelech s Häckenem, Malmö, Bernem nebo několikrát s Plzní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté pražské Sparty se připravují na večerní zápas se Schalke

„Často jsme pod tlakem a jiný výsledek než vítězství je zklamání. Někde v podvědomí tak může hrát roli fakt, že nejsme v tomhle zápase favorité a tlak je spíš na soupeři,“ dodává Dočkal.

Vedle touhy ukázat se v lepším světle než v Plzni a menšího tlaku je tu ještě třetí faktor, který by mohl hrát Spartě do karet. Schalke už v neděli čeká regionální derby v Dortmundu, což můžou mít hráči v hlavě, a některé opory může André Breitenreiter raději šetřit. Na tuhle variantu se trenér domácích ale příliš netváří.

„Teď hrajeme se Spartou. Chceme využít šanci odskočit svým soupeřům ve skupině a udělat další krok k postupu do play-off."

Jestli kouč Schalke neblafoval a jak utkání na Spartě dopadne, se dozvíte z přímého přenosu celého zápasu na internetovém streamu ČRo Sport. Začneme ve 21.05.

Viktoria si na Rapid věří. Bereme pouze vítězství, hlásí plzeňský střelec Ďuriš

Číst článek

Od 19 hodin vysíláme také duel Plzeň - Rapid Vídeň. Pro plzeňské hráče se jedná o klíčové utkání. Západočeši potřebují nutně uhrát body, aby si zachovali reálnou šanci na postup do play-off. V příípadě prohry s Rapidem by byl postup pouze teoretickou záležitostí. Nutno dodat, že minulý zápas ve Vídni ovládl Rapid 3:2.


Třetí z českých týmů Liberec nastoupí v nizozemském Groningenu.V minulém utkání mezi těmito soupeři se vše zajímavé událo až na samotném konci zápasu. Groningen si z Liberce nakonec odvezl bod za remízu 1:1. Pokud severočeští fotbalisté vyhrají udrží se na druhé postupové příčce za vedoucí Bragou.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme