30. listopadu 2015 • 14:20

Ronaldo, Messi, nebo Neymar. To jsou finalisté Zlatého míče

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový svět už zná nominaci tří finalistů Zlatého míče. Trofej pro nejlepšího fotbalistu světa roku 2015 získá buď obhájce Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, Lionel Messi, nebo jeho brazilský spoluhráč z Barcelony Neymar. Trojici finalistů dnes oznámila mezinárodní federace FIFA. Vítěz prestižní ankety bude vyhlášen 11. ledna na galavečeru v Curychu.



Ronaldo a Messi kralují Zlatému míči nepřetržitě od roku 2008. Osmadvacetiletý Argentinec získal nejcennější individuální trofej čtyřikrát (2009-2012), o dva roky starší Ronaldo třikrát (2008, 2013, 2014). Třiadvacetiletý Neymar je v užším výběru poprvé. Všichni tři ofenzivní fotbalisté jsou kapitány svých reprezentací a v tomto roce už nastříleli přes 40 gólů.

Messi s Neymarem a Luisem Suárezem se v minulé sezoně podělili o 122 gólů Barcelony a pomohli jí k triumfům v Lize mistrů, španělské nejvyšší soutěži i domácímu poháru. Ronaldo sice letos s Realem žádnou velkou trofej nezískal, ale překonal klubový gólový rekord, který držel útočník Raúl. Aktuálně má rodák z Madeiry za "Bílý balet" na kontě 330 soutěžních branek.

O cenu pro nejlepšího trenéra se ucházejí kouč Barcelony Luis Enrique, další Španěl Pep Guardiola z Bayernu Mnichov a Argentinec Jorge Sampaoli, jenž s Chile vyhrál mistrovství Ameriky. Nejlepší fotbalistkou roku bude Američanka Carli Lloydová, Japonka Aja Mijamaová, či Němka Célia Šašičová.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud