Fotbalisté Plzně porazili v pohárovém čtvrtfinále Olomouc 4:2

Plzeňská Viktoria vyhrála i čtvrtý soutěžní zápas v jarní části sezony. V prvním čtvrtfinálovém utkání Mol Cupu ve značně pozměněné sestavě porazila Olomouc na domácím hřišti 4:2. Odveta, která se hraje za dva týdny na Hané, tak bude mít náboj pro oba týmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Matějů (vlevo) vstřelil svůj první gól v plzeňském dresu

Aleš Matějů (vlevo) vstřelil svůj první gól v plzeňském dresu | Zdroj: ČTK

Obě mužstva se utkala už o víkendu v lize a Viktoria vyhrála 1:0, do úvodního čtvrtfinále Mol Cupu ale nastoupily velmi pozměněné jedenáctky.

Jako sehranější se ukázala ta plzeňská, když Aleš Matějů nasadil jesličky brankáři Spurnému a svým prvním gólem v plzeňském dresu dostal domácí do vedení.

Druhou branku vstřelili Západočeši po půlhodině zápasu a rychlém brejku. Milan Petržela našel Jana Holendu, který zakončil přesně k tyči.

Ve druhém poločase se předvedli i hosté. Na 1:2 snížil Michal Ordoš, když po přihrávce za obranu udělal kličku brankáři a zakončil do prázdné branky. Vojtěch Štěpán mohl o chvíli později vyrovnat, nastřelil ale pouze tyč.

A Viktoria trestala. František Rajtoral si v 66. minutě naběhl do pokutového území pro kolmý pas, po očku zhodnotil situaci ve vápně a zpětnou přihrávkou našel Michaela Krmenčíka. Za Olomouc reagoval gólem z pokutového kopu Jakub Plšek.

 

3 830 diváků sleduje čtvrtfinále Mol Cupu v Plzni

Zveřejnil(a) Český fotbal, pro fanoušky!!! dne 2. březen 2016

Poslední slovo měli domácí. Šest minut před koncem se střídající Jan Kovařík postavil k přímému kopu z hrany pokutového území, využil prodloužení olomoucké zdi a překvapil brankáře Spurného gólem přesně do pravého horního růžku. Uzavřel tak konečné skóre na stavu 4:2.

Zítra se hrají další dva úvodní zápasy čtvrtfinále. Sparta jede do Liberce a Jablonec bude hrát na stadionu Dukly. Úvodní zápas mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví byl odložen na příští úterý.

Všechny odvety jsou na programu ve středu 16. března.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme