Řekové zadrželi dva Čechy v uprchlickém táboře. S nožem a drogou

Čeští aktivisté zadrženi v Idomeni

Řekové zadrželi dva Čechy v uprchlickém táboře. S nožem a drogouNOVÉ 1
Svět
Echo24
Sdílet:

Řecké úřady ve čtvrtek zadržely čtyřiadvacetiletého Čecha a stejně starou Češku poblíž uprchlického tábora Idomeni, u kterých podle serveru Greek Reporter našla nůž a malé množství marihuany. Agentura AP tvrdí, že zatčení byli Češi a dalších šest cizinců „za přechovávání drog, zbraní a nezaregistrovaných vysílaček“. Další cizince zadrželi při potyčce uprchlíků s policií u města Ioannina na severovýchodě země.

Běženci z uprchlického centra Katsika zablokovali hlavní silnici u města a požadovali zlepšení ubytovacích podmínek v táboře, uvedla řecká média.

Proti blokádě zasáhly pořádkové síly a demonstranti je zasypali kameny a kusy dřeva, uvedla řecká agentura APE-MPE, která původně informovala o 15 zadržených. Je mezi nimi i španělská členka nevládní dobrovolnické organizace, která působí v centru Katsika.

Agentura AP mezitím informovala o dvou španělských občanech, které prý zadržela řecká policie pro podezření z účasti na násilnostech mezi migranty a makedonskými ozbrojenými složkami na hranici u železničního přechodu v Idomeni. V oblasti se vyskytuje 11 000 uprchlíků, z nichž mnozí se stále nevzdávají naděje, že se hranice opět otevře a že budou moci pokračovat v cestě do Evropy.

Řecké úřady v této souvislosti poukazují na stále častější konflikty s úřady, které mají i zahraniční aktivisté pomáhající v zemi uprchlíkům. 

Čtěte dále: Vláda internetu nerozumí. Cenzurní zákon stejně nebude fungovat

Sdílet:

Hlavní zprávy

Přišel v Americe vietnamský moment?

KOMENTÁŘ

Nějaké jevy mají postupný vývoj, a pak v intencích toho vývoje přijde něco tak absurdního a nepochopitelného, že pak může následovat už jen zlom ve vnímání. To ...

00:06
×

Podobné články