Tenistka Karolína Plíšková se výhrou v Cincinnati stala novou českou jedničkou

Jedna jediná výhra toho může hodně změnit a důkazem je i čerstvé finálové vítězství tenistky Karolíny Plíškové ve finále velkého turnaje v americkém Cincinnati. Ve hře byla pozice české i světové jedničky a také třeba brzká účast v elitní TOP10.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková slaví svůj titul v americkém Cincinnati

Tenistka Karolína Plíšková slaví svůj titul v americkém Cincinnati | Zdroj: ČTK

Na olympijské hry do Ria Karolína Plíšková nakonec nejala, zdůvodnila to virem zika a obavami o své zdraví, teď v severní Americe zabila dva komáry jednou ranou. Nebo jich možná bylo i víc.

Předně, získala zatím nejcennější titul kariéry. Finálovou výhrou nad Angelique Kerberovou podržela Američanku Serenu Williamsovou na trůnu, protože jinak by se na post světové jedničky dostala právě Němka. Sama se výrazně přiblížila TOP10 a stala se i českou jedničkou, kterou byla dlouhá léta Petra Kvitová.

„Pracuju na kondici, abych se dostávala výš a výš. Možná se to trochu zlepšilo a posunulo. Pak je to vidět i na mé hře,“ pochvalovala si před časem Karolína Plíšková

Na grandslamech se ji ještě nepovedlo výrazněji prorazit, ale turnaj v Cincinnati patří podobně jako Indian Wells, Miami či Madrid k těm nejcennějším hned po akcích velké čtyřky.

Navíc na US Open Karolína Plíšková neobhajuje kvůli špatnému loňskému výsledku velké body. Takže má slušnou šanci, že českou jedničkou ještě nějakou dobu zůstane, a že v TOP10, kam to má opravdu kousíček, vydrží déle než loni.

Ale v budoucnu by to mohl být boj o pozici nejlepší české tenistky. Jen o tři roky starší, šestadvacetiletá Petra Kvitová před pár dny vzkázala, že ještě rozhodně nemyslí na život po kariéře, navíc, teď je povzbuzená ziskem bronzové olympijské medaile.

„Tenis mě baví a jsem ráda, že jsem si dokázala, že to ještě umím,“ prohlásila Kvitová.

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme