Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec vyhrál ve šlágru kola v Třinci a slaví šesté vítězství v řadě

Třinec – Bílí Tygři Liberec potvrdili vynikající formu také v Třinci, kde zvítězili těsně 2:1, a natáhli šňůru výher už na šest utkání. O prodloužení série se nejvíce zasloužil reprezentační obránce Šimek, který dvakrát překonal Hrubce v třinecké brance. Liberecký gólman Will si připsal 26 úspěšných zákroků a nestačil pouze na ránu Draveckého. Liberec je v tabulce čtvrtý, Oceláři zůstávají na druhém místě.

Liberecký Radim Šimek překonává Šimona Hrubce z Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Liberec po úterní odvetě Ligy mistrů ve Vítkovicích zůstal až do pátku na severu Moravy a nastřádané síly zužitkoval ve svém herním projevu. Hosté byli od prvního střídání plní energie a vynikali výborným pohybem. Když přidali i účinné vyplňování středního pásma, na světě byly velké problémy lídra tabulky.

Už Ordoš mohl v sedmé minutě poprvé skórovat, ale Hrubec ještě jeho gólovou možnost se štěstím zhatil. Zato ve 12. minutě Liberec mohl slavit. Teprve sedmnáctiletý dorostenec Hrabík podél mantinelu objel útočné pásmo, posunul puk na modrou čáru a Šimkův příklep prošel chumlem hráčů do sítě.

"Mně se v Třinci hraje dobře. Góly tady dávám často. Je to i stylem hry Třince, který mi vyhovuje," řekl Šimek.

Třinec se od druhé části viditelně snažil zvyšovat tempo hry a dřina se mu vrátila ve 27. minutě. Dravecký zblízka propasíroval kotouč za brankovou čáru a v mele před brankou si Rákos po roztržce s Vantuchem ještě navrch vykoledoval přesilovku pět na čtyři. Linhart ji mohl přetavit i ve vedoucí gól, jenže z výhodné pozice mezi kruhy Willa neprostřelil.

"Chvilku po vyrovnávacím gólu jsme měli útlum, ale tam nás nejvíce podržel Roman Will. Ale jinak si myslím, že při hře pět na pět jsme byli lepší. Hráli jsme dobře, byl to vynikající týmový výkon," řekl Šimek.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec přetlačil ve šlágru kola Třinec 2:1

Bílých Tygrů byl ale po krátké pasáži s třineckou převahou od poloviny zápasu znovu plný led. Reprezentant Šimek v sobě ve 36. minutě opět probudil útočné pudy, z obranného pásma vystřelil jako blesk dopředu a po Svačinově přihrávce umístěnou trefou k tyči poslal znovu Severočechy do vedení. Jednu z nemnoha šancí na vyrovnání ještě před koncem druhé třetiny propásl Adamský.

"Věděli jsme, že oni mají strašně rychlé protiútoky, přesto jsme po jednom z nich dostali rozhodující druhý gól. Hrají to opravdu dobře. Ale hokej je hra chyb a my jsme jich dneska udělali více," řekl třinecký útočník Jakub Petružálek.

Precizně hrající Liberec aktivní hrou v závěru domácí skoro do ničeho nepouštěl. Daleko blíž ke gólům bylo na druhé straně, ale Svačina ani Bartovič Hrubce nepřekonali. Naprosto sám jel v 59. minutě na bránu Vitásek, avšak ani on bekhendem neuspěl. Hosty to ale nemrzelo. Domácí si v dlouhé powerplay vytvořili už jen jeden závar, který Will vyřešil.

"Byl to vyrovnaný zápas a jako v play-off. I když jsme prohráli, předvedli jsme lepší výkon než ve středu ve Varech, ale udělali jsme více chyb. Musíme se z toho poučit," řekl Petružálek.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Dravecký (M. Doudera, Kreps) - 12. Šimek (Hrabík, J. Vlach), 36. Šimek (Svačina, Vantuch). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4873.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Galvas, Jank - M. Růžička, Marosz, Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Ordoš - J. Stránský, Hrabík, J. Vlach - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

René Mucha (Třinec): "V přípravě před utkáním bylo jedním z témat to, že nesmíme liberecké obránce nechat střílet. Bohužel jsme z první střely od modré čáry dostali gól. Pak jsme se dostali do hry a srovnali. Bohužel jsme pak udělali chybu při přebírání hráče a inkasovali jsme druhý gól, který byl rozhodující. Soupeř dnes odvedl skvělou práci především v defenzivě. Dokázal eliminovat náš útok, když už jsme se dostali na dostřel, tak ty rány blokoval."

Karel Mlejnek (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili s určitým záměrem a ten se nám v průběhu celého zápasu dařilo držet. Trpělivou a disciplinovanou hrou se nám povedlo zápas dotáhnout do vítězného konce. Hráči za to od nás dostávají velkou pochvalu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články