Hokejisté Třince porazili Chomutov a do nového roku vstoupí z pozice vedoucího týmu extraligy

Celkem šest zápasů 34. kola je v pátek na programu hokejové Tipsport extraligy. Vedoucí tým ligy Třinec doma pokořil Chomutov 3:1 a podruhé v řadě naplno zabodoval. Body naopak ztratil Litvínov, který nestačil na rozjeté Vítkovice. Dařilo se Liberci, jenž zvítězil už popáté v řadě a drží kontakt s vedoucím Třincem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince porazili Chomutov

Hokejisté Třince porazili Chomutov | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Oceláři z Třince byli v duelu s Chomutovem favority, nicméně v první třetině se to příliš nepotvrdilo. Piráti totiž svého soupeře přestříleli a navíc díky trefě Nicolase Hlavy vedli po první dvacetiminutovce 1:0.

Ve druhé třetině již byli Třinečtí lepším týmem, což se odrazilo i na skóre. Ve 29. minutě nejprve srovnal Daniel Rákos a chvíli poté dvojnásobnou početní výhodu zužitkoval Vladimír Roth.

Ve zbytku utkání přidali domácí ještě jeden gól. Chomutov se pokusil o hru bez brankáře, ale sázka na hru se šesti nevyšla, protože Daniel Rákos svým druhým gólem večera zvýšil do prázdné brány na konečných 3:1.

V posledním zápase v roce 2016 naopak doma nebodoval Litvínov. Chemici sice rychle reagovali na gól Vítkovického Erika Němce z deváté minuty, ale ve druhé třetině vrátil Ostravanům vedení Roman Szturc, a jeho gól se nakonec ukázal jako vítězný.

Vítkovice tak zvítězily počtvrté v řadě a přiblížily se elitní šestce, zatímco Litvínov i přes prohru zůstává čtvrtý.

Černou sérii pěti proher v řadě ukončili díky výhře v Karlových Varech hokejisté Mladé Boleslavi.

Středočeši sice po gólu Tomáše Rachůnka rychle prohrávali, ale poté mezi 13. až 28. minutou vstřelili čtyři góly a skóre zápasu otočili.

Nejvýraznější podíl na tom měl Jakub Orsava, který vstřelil dvě branky.

V poslední třetině sice Karlovarští dokázali vstřelit dvě branky, ale prohru v poměru 3:4 nakonec neodvrátili.

Už popáté za sebou triumfoval Liberec. Bílí Tygři si však cestu za vítězstvím nad Olomoucí poměrně zkompilovali.

Po dvou třetinách totiž vedli už 3:0. V poslední třetině však Hanáci snížili na rozdíl jediné branky a sahali po vyrovnání. K tomu ale nedošlo, takže Severočeši získali výhru 3:2.

Dvěma brankami se na vítězství Komety v Pardubicích podílel Vojtěch Němec. Brno základy svého vítězství položilo již v první třetině, kterou vyhrálo 2:0.

Domácí Pardubice sice těsně před koncem druhého dějství snížili, ale další gól už nepřidali. V poslední třetině pak na finálních 3:1 zvýšil Němec.

Nečekanou prohru na domácím ledě utrpěla Sparta, která nevstřelila ani gól a podlehla Zlínu 0:3.

Hokejisté Zlína vedli už od druhé minuty, kdy se prosadil díky povedené teči Roman Vlach. Druhý gól hostů vstřelil v krátce před koncem první třetiny Pavel Kubiš. Tentýž hráč pak při závěrečné power play pražského klubu zvýšil na 3:0.

Berani se zásluhou vítězství propracovali v tabulce na desáté místo.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Rákos (Kreps, Linhart), 32. Roth (J. Petružálek), 59. Rákos (Kreps, Linhart) - 3. Hlava (Slavíček, Šťovíček). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5054.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Gerhát (K. Pilař, V. Hübl) - 9. E. Němec (Vandas, D. Květoň), 24. Szturc (Balán). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Jiří Svoboda, Rozlílek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5757.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. T. Rachůnek (Mikulík), 47. Skuhravý, 59. Skuhravý (Dujsík, Mullane) - 13. Orsava (L. Pabiška), 21. Klepiš (Trončinský, Lenc), 27. Musil (Hyka, Jan Hanzlík), 28. Orsava (L. Pabiška, Klepiš). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), T. Horák - Kokrment, Ondráček. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 3647.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Vantuch (M. Procházka), 13. J. Stránský (Bližňák, Jánošík), 37. J. Stránský (P. Jelínek, Vitásek) - 49. Ostřížek (Holec), 53. Strapáč (Ostřížek, Eberle). Rozhodčí: Hradil, M. Petružálek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Schaus (T. Kaut) - 17. M. Kvapil (H. Zohorna, O. Němec), 19. V. Němec (Haščák), 55. V. Němec (M. Kvapil, Trška). Rozhodčí: Úlehla, Hejduk - Kotlík, J. Bláha. Vyloučení: 4:5, navíc Redenbach (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 10.016.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. R. Vlach (Blaťák), 18. Kubiš (Okál), 58. Kubiš (O. Veselý). Rozhodčí: Pešina, Lacina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8343.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme