Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Schapiro: Miloš Zeman mi bude chybět. Tak jako všechno české

Autor: Václav Lang - 
19. ledna 2017
06:01

Americký velvyslanec Andrew Schapiro balí kufry a v pátek opouští Českou republiku. Jak uvedl v rozhovoru pro Blesk.cz, chybět mu budou všichni a všechno české – tedy včetně prezidenta Miloše Zemana, který se do Schapira často rád navážel. Velvyslanec přitom nechtěl připustit, že s českou hlavou státu nejsou přáteli.

„Bude mi chybět každý a všechno v České republice,“ odpověděl na dotaz Blesk.cz, zda se mu bude stýskat po Miloši Zemanovi.

Velvyslanec Andrew Schapiro krátce před skončením ve funkci poskytl Blesk.cz rozhovor ve své rezidenci. Velvyslanec Andrew Schapiro krátce před skončením ve funkci poskytl Blesk.cz rozhovor ve své rezidenci. | Blesk/Michal Protivanský

Spolu byli skoro celou dobu Schapirova pobytu v Česku na štíru. Zeman mu napřed vyčetl zapochybování nad jeho cestou do Moskvy, následně jej osočil, že se nezúčastnil oslav státního svátku na Pražském hradě, ačkoli ambasador tam ve skutečnosti přítomen byl.

I tak se ale Schapiro při středečním rozhovoru v rezidenci amerického velvyslance bránil zmínce o tom, že se Zemanem nejsou přátelé. „Ten vztah by mohl být samozřejmě vřelejší a bylo by pěkné, kdyby tomu tak bylo. Ale myslím, že média občas tuto záležitost nafukují,“ uvedl.

Jejich spory však podle Schapira nebyly tak zásadní, aby je řešil americký prezident Barack Obama. „Ne, ty úzké konverzace, které jsem vedl s prezidentem Obamou o svém působení tady, byly víc na obecné úrovni,“ odmítl.

Jaký byl nejhorší moment, který Schapiro v Česku zažil? A co mu bude chybět? Podívejte se na video:

Video  Americký velvyslanec o nejhorší chvíli v Česku  - Václav Lang, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak probíhal rozhovor v rezidenci amerického velvyslance:

prezny ( 19. ledna 2017 20:42 )

Já ho rád, sympaťák a chytrý, škoda že odjede.

Rafan4321 ( 19. ledna 2017 14:35 )

 pro sensadrak : se vsim souhlasim, super !

sensadrak ( 19. ledna 2017 10:52 )

Zeman nikoho ve světě moc nezajímá, není to pan prezident Havel. Navíc Shapiro je diplomat a proto nikoho pomlouvat nebude, v pomlouvání a urážení je mistr Zeman, v podstatě je to jeho hlavní prezidentská činnost.

sensadrak ( 19. ledna 2017 09:35 )

Shapiro chtěl sesadit Zemana? To si děláš pr.del žejo? Shapiro jenom mírně podotknul, že účast prezidenta na Kremelském spektáklu není příliš vhodná, měl samozřejmě pravdu, a hradní alkoholik to nevydýchal.

Hunt ( 19. ledna 2017 09:22 )

kukuku:Také tě zdravím tupý rudý kmete a už chcípni, stará neschopná gumo a rodilý udavači!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa