Donald J. Trump se stal novým americkým prezidentem

20.01.2017 18:04

O půl šesté večer našeho času začala hlavní část inaugurace Donalda Trumpa. Ten v šest hodin večer složil přísahu a stal se dalším nájemníkem Bílého domu. V pravé poledne tamního času se president-elect, neboli prezident zvolený, změnil v prezidenta úřadujícího. Před složením slibu zazněly modlitby, v nichž duchovní církví požádali Boha, aby vedl Trumpa v jeho práci.

Donald J. Trump se stal novým americkým prezidentem
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Před Trumpem se k mikrofonu postavil reverend, jenž se pomodlil ve jménu celého národa za blaho všech. „Potřebujeme vést, potřebujeme poznat, co je správné a potřebujeme chránit,“ zaznělo z úst kazatele stojícího před americkým Kapitolem. „Spojené státy jsou darem od Tebe. Jako národ se modlíme za našeho prezidenta Donalda Trumpa, jeho viceprezidenta Mika Pence a jejich rodiny,“ doplnila další reverendka. Žádala Boha, aby Trumpa osvítil a pomohl mu učinit správná rozhodnutí.

Promluvil také vůdce republikánské většiny v americkém Senátu Charles Schumer. Požádal účastníky inaugurace, aby povstali a Trumpův viceprezident Mike Pence složil přísahu. Ujal se tak funkce, v níž nahradil Joe Bidena. Tradičně slíbil, že bude ctít a chránit Ústavu Spojených států proti nepřátelům vnějším i vnitřním. „K tomu mi dopomáhej Bůh,“ uzavřel.

Poté přísahu složil i Donald Trump.

„Já, Donald John Trump, slavnostně přisahám, že budu čestně vykonávat funkci prezidenta Spojených států a podle svých sil budu zachovávat, střežit a bránit Ústavu Spojených států. K tomu mi dopomáhej Bůh,“ uzavřel Trump a stal se tak novým prezidentem Spojených států.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…