Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miloš Zeman pod dohledem lékařů: Na Hrad za ním přijeli experti z Homolky

Autor: red - 
25. ledna 2017
10:19

Prezident Miloš Zeman svěřil své zdraví expertům z Nemocnice Na Homolce. Právě tamní lékaři chodí několikrát do roka za prezidentem na pravidelné prohlídky na Hrad. Jako hlavě státu jsou mu k dispozici přední lékařské kapacity a nejmodernější přístroje. Na informaci upozornily Lidovky.cz.

Informaci o pondělním vyšetření Zemana potvrdil lékař Miloslav Kalaš. Má na starost exkluzivní pacienty na Homolce. „Ano, v pondělí jsme jednu prohlídku skutečně dělali,“ řekl Kalaš.

„Na Hradě proběhla pravidelná kontrola diabetu, panu prezidentovi byla změřena glykemie. Spolupráce s Nemocnicí na Homolce není nová, probíhá už delší dobu,“ komentoval vše prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Pevné zdraví bude jedna z podmínek, aby se Zeman mol přihlásit do další bitvy o Hrad. Jestli bude svůj mandát obhajovat, chce oznámit v březnu. Do té doby by jeho tým měl mít definitivně jasno v otázce zdravotního stavu.

O svém zdravotním stavu mluvil Miloš Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech. Poslechněte si, co ho trápí:

Video  O teroru, Chartě 77 i odchodu Forejta: Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech  - Blesk
Video se připravuje ...

Miloše Zemana (72) trápí cukrovka spojená s neuropatií. Nemoc nervů způsobuje necitlivost nohou od kotníků dolů. To je důvodem, proč se prezidentovi špatně chodí a musí se opírat o hůlku nebo někoho ze svých spolupracovníků.

V médiích se objevilo, že Zeman někdy nepozná své kolegy, což by mohlo být příčinou špatného zraku. Vidím dobře, tvrdí ale nejvyšší ústavní činitel a zároveň přiznává, že spíše hůře slyší. Svůj celkový stav však označuje za stabilizovaný.

Zdraví by mohlo být důvodem, že se Zeman nepustí do obhajoby mandátu, avšak hlasy z jeho okolí napovídají opak. „Bývá spíše unavený, ale výrazně nemocný není,“ dozvěděly se LN z důvěryhodného zdroje. Prezident nemá žádné potíže, kromě občasné únavy, které by mohly nějak vážně ohrozit případnou druhou kandidaturu na Hrad.

zdenekk-kouri-curaky ( 28. ledna 2017 10:33 )

pište mi na email:zdendatorad@seznam.cz Moje heslo:Kouřim rad a rychle!! Vaš zdenekk

krupan10 ( 26. ledna 2017 09:21 )

bubane souhlas, Havel byl odpornej, jen někteří jedinci mdlého rozumu to ještě nepochopili

krupan10 ( 26. ledna 2017 09:17 )

Zeman je v pohodě a já ho obdivuji už jen proto, že to nezabalil, když ho pomlouvá ta havloidní odporná pakáž

krupan10 ( 26. ledna 2017 09:15 )

ty podmazanej iciku, to se právě povedlo tomu prolhanýmu Havlovi

prezny ( 25. ledna 2017 23:20 )

Tady to jede

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa