Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Babišovy ženy“: Šlechtová nechce do ANO. Válková lituje, že kývla na ministryni

Autor: Jakub Veinlich - 
6. března 2017
05:01

Andrej Babiš slíbil na víkendovém sněmu svého hnutí mimo jiné, že se polepší. To by po něm chtěly minimálně i dvě výrazné ženy z ANO. Helena Válková lituje, že kývla na nabídku stát se ministryní spravedlnosti. Babiš by prý měl mít příště šťastnější ruku při obsazování křesel. Ministryně pro místní rozvoj zas vyčítá Babišovi, že s ní nechce příliš mluvit o případné kandidatuře do Sněmovny. Šlechtová navíc odmítá vstoupit do ANO.

„Chci být nezávislá,“ tak odůvodňuje Karla Šlechtová, proč si odmítá zatím podat přihlášku do ANO. Hnutí ji přitom nominovalo jako nezávislou do křesla ministryně pro místní rozvoj. A Šlechtová se netají tím, že by v politické kariéře ráda dál pokračovala. „Já jsem s panem Babišem o tom vedla rozhovor někdy ke konci roku. Zatím jeho reakce byla neutrální a vzhledem k tomu, že já nejsem členem ANO, tak samozřejmě to asi bude na debatu.“

Rozhovor s Babišem si chce Šlechtová domluvit co nejdřív. „Čas běží a já si budu hledat za devět měsíců práci,“ říká ministryně pro místní rozvoj s tím, že by i v příštím volebním období ráda zůstala na resortu. 

Rozhovor s Karlou Šlechtovou najdete zde:

Válková: „Babiš neměl šťastnou ruku“ 

Bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková zas vyčítá Andreji Babišovi jeho špatnou personální politiku. „Mě v jeho projevu zaujalo, jak říkal, že nikdy neměl šťastnou ruku na ministry,“ řekla Válková redaktorovi Blesk.cz na víkendovém sněmu hnutí ANO.

Jako příklad uvedla samu sebe. S odstupem času si prý sama uvědomila, že je lepší ve Sněmovně než na ministerstvu. Mnohem víc ji prý baví práce v ústavně právním výboru.

„Je škoda, že jsem se tenkrát nechala přemluvit. Já jsem to dvakrát odmítla. Takže on, když mě přemluvil, tak neudělal nejlíp a já jsem se neměla nechat přemluvit,“ zkritizovala Válková a dodala, že by ve sněmovních volbách chtěla opět kandidovat do Poslanecké sněmovny – a klidně, jak navrhuje Babiš, i z nevolitelného místa. „Lidi mne znají. V tom mám výhodu, oproti těm, kteří jsou dobří, ale lidi je neznají. Takže kdo mě bude chtít, ten mě může zakroužkovat,“ uzavřela Válková.

Helena Válková, bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková, bývalá ministryně spravedlnosti | Blesk/ČTK
 

Lorencová už spíš s Babišem ne 

Bývala obávanou novinářkou, která vytahovala na povrch kontroverzní kauzy. Pro mnohé proto bylo překvapení, když se Jana Lorencová stala poslankyní za hnutí ANO. K Andreji Babišovi žádnou výhradu na sněmu hnutí nenašla, naopak v proslovech jí prý mluvil z duše: „Ztotožňuju se i s tím jeho návrhem, že klidně stávající poslanec nemusí být na kandidátce nutně lídrem.“

Jí už se to asi ale týkat nebude. Do další kampaně se Lorencové totiž příliš nechce. Už mám léta, kdy už asi mám nárok na to, být v klidu bez politiky,“ odpověděla poslankyně na dotaz, zda bude chtít znovu kandidovat. Názor by prý změnila, pokud by na tom hnutí trvalo.

Jana Lorencová, poslankyně ANO Jana Lorencová, poslankyně ANO | ČTK

VŠE O VOLBÁCH DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
deep_ass_flsting ( 6. března 2017 15:08 )

Ty ho ze sebe opravdu dělat nemusíš!

deep_ass_flsting ( 6. března 2017 15:00 )

Přesně tak, stává se z ní taková TOP-ODS.

deep_ass_flsting ( 6. března 2017 14:56 )

Tak to vidíš debile zdenkku, kam jsi to dopracoval.

chyba.tretiho.uctu ( 6. března 2017 10:36 )

my dědečkové a babičky z jednoho penzáče v Praze budem volit ANO protože nám šéf hnutí donese plno kobližků a my je rádi ke kafíčku, ty ostatní k.urvy nám nikdy nic nedaly a ještě jako např. kalda o důchod nás okradli, páč ho na deset let zmrazili

aksam ( 6. března 2017 08:26 )

BABIŠOVY ŽENY to stejně dělají jen pro prachy a je jedno pod kterým křivákem či STBákem. Lidi proberte se. Jsme jejich otroci, o které jim nejde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa