Lyžařka Shiffrinová získala počtvrté malý křišťálový glóbus za slalom

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová získala v 21 letech už počtvrté malý křišťálový glóbus pro nejlepší slalomářku Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američanka Mikaela Shiffrinová získala malý křišťálový globus

Američanka Mikaela Shiffrinová získala malý křišťálový globus | Zdroj: Reuters

Olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa měla další trofej jistou už v průběhu prvního kola dnešního slalomu ve Squaw Valley, které nedokončila její poslední konkurentka Slovenka Veronika Velez-Zuzulová. Na finále Světového poháru do Aspenu pojede Shiffrinová už jako jistá vítězka disciplíny.

V polovině kalifornského závodu je Shiffrinová průběžně druhá o dvě setiny za Švýcarkou Wendy Holdenerovou. Čtvrté místo patří Šárce Strachové s odstupem 72 setin na Holdenerovou. O tři desetiny lépe než česká exmistryně světa zvládla úvodní jízdu Slovenka Petra Vlhová, které patří třetí pozice.

V druhém kole se představí i druhá česká závodnice Martina Dubovská, která obsadila poslední postupové 30. místo. Na 31. příčku odsunula Srbku Nevenu Ignjatovičovou o jedinou setinu sekundy. Dubovská má šanci bodovat podruhé v sezoně po 18. místě v prosincovém slalomu v Semmeringu, kde dosáhla životního úspěchu v SP.

Loňský ročník Shiffrinové pokazilo zranění kolena, ale nyní prožívá mladá americká hvězda životní sezonu. Dosud v ní vybojovala už deset prvenství, z toho pět ve slalomu, a míří také za prvním velkým glóbem v kariéře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme