Škoda pro fotbal, komentují nezvolení předsedy FAČR funkcionáři. Berbr si prý chtěl odpočinout

Český fotbal nového předsedu nemá. Valná hromada Fotbalové asociace nezvolila ani jednoho ze tří kandidátů. Sněm v Praze byl dlouhý, od začátku s několika zádrhely. A nakonec skončil podle očekávání patem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Berbr chtěl údajně pracovat na zkrácený mandát, požadavek, aby nekandidoval, ale nevyslyšel.

Roman Berbr chtěl údajně pracovat na zkrácený mandát, požadavek, aby nekandidoval, ale nevyslyšel. | Zdroj: ČTK

„Můžu k tomu říct asi jen tolik, že si myslím, že pro český fotbal to není dobře. Není to výsledek, který jsme si všichni přáli," litoval Martin Malík.

Šéf marketingové společnosti STES byl favoritem české komory a ve třetím kole ho od pozice šéfa FAČR dělilo sedm hlasů z moravské komory. Jenže ty z nejrůznějších důvodů nezískal, a tak dopadl stejně jako jeho největší soupeř - Petr Fousek.

Sponzory znepokojil výsledek hlasování o novém předsedovi FAČR. Další kroky budou zvažovat

Číst článek

„Věřím, že to bude silným impulsem pro povolební vyjednávání tak, aby valná hromada v závěru roku mohla představovat řešení pro fotbal," říká dlouholetý fotbalový funkcionář, který měl podporu na Moravě a mezi profesionálními kluby, nikoli však mezi českými delegáty.

Obě komory - česká a moravská – teď, zdá se, mají nejméně do podzimu čas jednat a najít schůdného kandidáta pro všechny. Do té doby zůstává ve vedení stejný výkonný výbor, který má prodloužený mandát.

„Těžko teď hodnotit nějaké dopady, které se stanou na jednáních se sponzory nebo se státními orgány. Myslím, že to není ani vhodný kandidát vůči UEFA či FIFA," říká místopředseda za Moravu Zdeněk Zlámal.

Jeho protějšek za Čechy - Roman Berbr, rozděluje fotbalové hnutí, má pověst vlivného a kontroverzního funkcionáře, a možná i on byl jedním z důvodů, proč teď nedošlo ke zvolení šéfa Fotbalové asociace. Odejít sám ale kvůli uklidnění vztahů nehodlá, i když o tom prý uvažoval.

„Měl jsem to v plánu, už jsem si chtěl odpočinout. Ale některé invektivy mě spíš nastartovaly. Kdyby býval prošel nějaký předseda, chtěl jsem oznámit, že bych dělal zkrácený mandát," prozradil Roman Berbr svůj úmysl, ke kterému ale nedojde. Český fotbal tak musí dál hledat cestu ven ze současné situace.

Mirko Vasić, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme