Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ovládly Roland Garros. Ve finále čtyřhry smetly australské soupeřky

Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ovládly ženskou čtyřhru na tenisovém Roland Garros. Ve finále porazily australský pár Bartyová, Dellacquaová 6:2 a 6:1.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozesmáté královny ženské čtyřhry, Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Rozesmáté královny ženské čtyřhry, Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová | Zdroj: ČTK

„Strašně moc děkuji Bethanii, je skvělé mít spoluhráčku, se kterou se můžu pořád smát, na kurtu i mimo kurt. Tohle je můj nejoblíbenější kurt, miluju Paříž," řekla rozesmátá Lucie Šafářová těsně předtím, než s Bethanií Mattekovou-Sandsovou převzala svou pátou grandslamovou trofej.

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová dál vládnou grandslamovým čtyřhrám. V Paříži vyhrály už třetí velký turnaj v řadě, celkově spolu získaly pět triumfů. Ke zkompletování sbírky jim schází už pouze Wimbledon.

Jejich soupeřkami na Roland Garros byly Australanky Casey Dellacquaová a Asleigh Bartyová. Nenasazené přemožitelky Lucie Hradecké s Kateřinou Sinakovou ze semifinále ale nebyly velkou překážkou. 

„Dneska proti nám stály lepší soupeřky, neměly jsme šanci," uznala po zápase Casey Dellacquaová. „Jste nejlepší pár turnaje," obrátila se při slavnostním ceremoniálu na vítězky Asleigh Bartyová.

V obou finálových setech byl stav vyrovnaný pouze za stavu 1:1, pak si australský pár přišel o podání a Bethanie Matteková-Sandsová pak udržením svého servisu odskočila. 

Česko-americkému páru sice příliš nevycházelo první podání, ale po druhém si Šafářová pomáhala "leváckými zatáčkami," Matteková-Sandsová zase rotacemi. Zato Australanky vyhrály po svém druhém servisu za celý zápas dva míčky. První nasazený pár s postupem času využíval čím dál častějších chyb Dellacquaové a vytvářel si nedostižný náskok. 

Finále ženské čtyřhry trvalo pouze hodinu a 6 minut. Pak Casey Dellacquaová udělala poslední chybu a věčně usměvavý pár Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová mohl začít oslavovat nejsnažší deblový titul ve společné kariéře. Výhrou si upevnily čelní pozice v žebříčku čtyřhry. Matteková-Sandsová je světovou jedničkou a Šafářová dvojkou.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 36 milionů eur):
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Šafářová, Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Bartyová, Dellacquaová (Austr.) 6:2, 6:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme