ESSOX ADT ENDURANCE CUP – výsledky 1. závodu

ESSOX ADT ENDURANCE CUP 2008 se skládá ze čtyř zimních závodů čtyřkolek a dvou závodů v cross country terénních motorek. Pořadatelem závodů je prodejce motorek a čtyřkolek, horažďovická firma ADT ATV&MOTO SHOP. Závody čtyřkolek navazují na loňský první ročník, závody cross country jsou letošní novinkou. Novinkou je i termínové umístění v kalendáři akcí – závody čtyřkolek se pojedou v rozmezí ledna až dubna, závody cross country potom v květnu a listopadu. Snahou organizátorů bylo přijít s něčím novým, originálním a závody na sněhu tento požadavek naplňovaly. Jenže – matce přírodě neporučíme a tak hned první závod byl bez sněhu. Ale ani tato skutečnost nadšení jezdců neubrala.

První závod letošní sezóny se jel v sobotu 26. ledna na trati v Hradišti u Kolince. Na start se postavilo 42 jezdců rozdělených do dvou kategorií – nad 300 ccm a do 300 ccm. Informace o závodech se dostala do všech koutů republiky, a tak jsem na jihozápadě Čech mohli vidět jezdce až Moravy nebo od Karlových Varů.



Velká poklona patří jediné ženě ve startovním poli – Barboře Fišerové startující na YAMAZE 80. Tato křehká dívka se pustila do statečného boje s mužskými soupeři s daleko větší fyzičkou a lepšími stroji a statečně s nimi bojovala v obou rozjížďkách své kategorie. Uznání též patří již tradičnímu účastníkovi našich akcí, Mirku Röthovi zastupujícímu invalidy. Respekt si ale samozřejmě zaslouží všichni jezdci za jejich odhodlání poměřit své jezdecké schopnosti. A bylo se skutečně na co dívat.



Jezdce a jejich stroje čekaly celkem 2 rozjížďky v každé kategorii. Jelo se na dvacet minut + 2 kola. To vše na rychlé trati plné náročných skoků. Dopolední, mrazem ztvrdlá trať byla velmi rychlá, odpolední část se jela už na rozbahněné trati. Rozdílný povrch tratě také pomohl částečně smazat výkonové rozdíly mezi stroji. Celý seriál se skládá z charakterově odlišných tratí, takže kdo umí, ten umí. O tom jsme se mohli přesvědčit už v loňském roce v případě Jardy Chytila (CAM-AM 800) celkového šampióna kategorie nad 300 ccm, který v každém závodě, kterého se zúčastnil, stál na bedně.




V kategorii do 300 ccm startovalo 15 jezdců a podobně jako v loňském ročníku ji vcelku jednoznačně ovládli jezdci na strojích Access, kterým patří prvních pět míst. Kategorie nad 300 ccm byla obsazena silněji, startovalo zde 27 závodníků. A diváci jen stěží věřili skutečnosti, že se jedná o amatérské jezdce. Nasazení, chuť rvát se o každé místo v poli, dlouhé skoky, strkanice v zatáčkách, prostě tvrdý a litý boj, na který jsme zvyklý na závodech profesionálů, to vše nám jezdci předvedli.

Organizace klapala, v závodišti vládla pohoda. K dispozici bylo občerstvení, toalety, mytí strojů, ozvučení, moderátor..atd. Věříme, že na své si přišli i diváci, kterých dorazilo odhadem 200.

A kdo dosáhl na stupně vítězů?

Kategorie do 300 ccm 1. Pavel Kocman, Access 2. Karel Šíma, Access 3. Michal Kolář, Access Kategorie nad 300 ccm 1. Marian Klíč, Suzuki 2. Květoslav Klíč, Suzuki 3. Pavel Vik, Suzuku Vítězové samozřejmě neodešli domů s prázdnou, ale ve spolupráci s našimi partnery jsme pro ně připravili hodnotné ceny. 1. cena Motokros helma (ADT) Triko (MCF) Mazací sprej (Berner) Síťka (ADT) Dárkový poukaz předplatné Offroad Revue (OffRoad Revue) Klíčenka (Temple sport) Čepice (Kymco) 2. cena Motokros brýle (Uvex Sušice) Síťka (ADT) Dárkový poukaz předplatné Offroad Revue (OffRoad Revue) Triko (MCF) Čistící sprej (Berner) Motokros rukavice (ADT) Klíčenka (Kymco) 3. cena Chrániče (ADT) Antipích (ADT) Čistící sprej (Berner) Kukla (ADT) Klíčenka (Kymco) Triko (MCF)

V pořadí druhý závod seriálu se uskuteční již v únoru. Pro přesný termín a lokalitu prosím sledujte naše internetové stránky www.atvAmoto.cz. Těšíme se na Vaši účast.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist