Najmä biznismani, ktorí prespávajú často najmä v mestských hoteloch vedia, o čom je reč – izby v nich sa podobajú plus-mínus ako vajce vajcu. Tlmené farebné tóny, od šedej, cez béžovú po hnedú, štandardizované vybavenie. Takže si vlastne po nejakom čase ani neviete vybaviť, ako ktorý hotel vyzeral.

Tak toto sa v bratislavskom Mercure stať nemôže. Už príchod vás presvedčí, že nie ste v hoteli, ktorý je taký ako ostatné tejto kategórie. Lobby totiž hrá pestrými farbami, sedenie je v ružovej, červenej aj oranžovej a hosťa môže hneď príjemne naladiť.

Izbu sme si rezervovali cez sieťový rezervačný systém, na potvrdenie treba kreditnú kartu, platí sa potom buď pri príchode, alebo vám sumu za izbu na kreditnej karte zablokujú a zaplatíte pri odchode.

Izby v tomto hoteli sú naozaj dobre zapamätateľné, nijaká šedá, alebo béžová, či hnedá. Teda aj tieto farby tu sú, ale sú oživené inými farebnými tónmi a najmä – veľkými farebnými portrétmi v štýle pop-artu. Na nás sa v izbe, kde sme bývali, pozerala Marléne Dietrichová.

Bola z kategórie Privilege a bola priestranná, naozaj štýlovo a pohodlne zariadená. Veľké okná od stropu po podlahu dodávali dostatok svetla, zaujímavým prvkom bola aj presklenená stena kúpeľne situovaná za čelom manželskej postele. Písací a kozmetický stolík so zrkadlom s osvetlením je oproti oknu, dámy určite poteší aj zväčšovacie sklo v kúpeľni a veľké „celotelové“ zrkadlo pri dverách. Okrem stola so stoličkou tu bolo pohodlné kožené čítacie kreslo s lampou. Osvetlenie bolo v izbe riešené naozaj veľkoryso, tri svietidlá, nočné lampy a lampička pri zrkadle.

Nealko nápoje z minibaru sme v tomto type izieb mali v cene ubytovania, aj kávovar so sortimentom kapsulovej kávy. V kúpeľni bola vaňa, WC bolo stavebne oddelené, páčilo sa nám grafické stvárnenie kúpeľnej kozmetiky. Informácie o hotelových službách sú stručne spracované v brožúrke.

Čo sa týka relaxu, hotel má len fitness, ale v izbe sme mali župan aj papučky. Raňajky sa podávajú od pol siedmej, boli pestré, spĺňali štvorhviezdičkový štandard. Kto má chuť, môže začať deň aj pohárom sektu. Check-out je do 12.00 a pre ponáhľajúcich sa hostí hotel ponúka technickú vymoženosť vo forme elektronického check-inu a check-outu. Pri Mercure musíme spomenúť aj to, že má výbornú reštauráciu Signature.

Zhrnutie:

Plus: štýlové ubytovanie v pešej vzdialenosti od centra mesta

Mínus: počas našej nijaké, treba mať ale na pamäti, že ide o klasický mestský hotel bez wellness