Metronome festival vyvrcholí koncertem Stinga. Praha posílí metro i tramvaje

V pátek večer v Praze vystoupí legendární britský zpěvák Sting. A to na Metronome festivalu. Kromě Stinga vystoupí třeba i Kasabian a z české scény například David Koller nebo Ewa Farna a Monkey Business. Na holešovickém výstavišti je už vše připravené, první návštěvníci do areálu můžou vejít za několik hodin.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstavba hlavní stage na pražském Metronome festivalu.

Výstavba hlavní stage na pražském Metronome festivalu. | Foto: Metronome Festival | Zdroj: Metronome Festival

„My jsme začali stavět areál už v neděli, kdy se začaly stavět tribuny. V průběhu týdne zbytek. Hlavní scéna se dostavěla ve čtvrtek. Celý areál je hotový už od čtvrtečního večera,“ vypočítává Radiožurnálu hlavní dramaturgyně Metronome festivalu Bára Šubrtová.

Areál se v pátek návštěvníkům otevře už ve 13 hodin. Kdo ještě nemá lístek, má podle spoluzakladatale festivalu Davida Gaydečky ještě šanci.

„Ještě zbývají lístky. Do dvanácti hodin si můžete kupovat lístky za předprodejní cenu, která je zvýhodněná. Od dvanácit budou pořád ještě online, ale už i na místě. Kapacita není nafukovací,“ upozorňuje posluchače Radiožurnálu David Gaydečka.

Dobré jídlo a pohodlí

Kromě velkých jmen hudební scény, jako jsou Sting nebo Kasabian, láká Metronome festival podle organizátorů hlavně na komfort svých návštěvníků.

„Strávit dva dny v tomto prostředí bude příjemnější, když to bude pohodlné. Areál sousedí se Stromovkou, tak je docela zelený, je tady spousta stinných ploch. Když si vezmete s sebou deku, tak u toho koncertu můžete polehávat,“ nabízí Gaydečka.

Lidé se na festivalu budou moct najíst i něčeho jiného než klobás a langošů. „Nebudeme tvrdit, že jsme nějaký gastrofestival, ale víme, že móda jde dneska nahoru... Zároveň tam budou různé restaurace a různá exotická jídla. Lákáme tedy i na spoustu gastrozážitků, které se s tou hudbou určitě dobře propojí,“ říká David Gaydečka pro Radiožurnál.

Posílená doprava

I letos organizátoři Metronome festivalu po domluvě s pražským dopravním podnikem nechali posílit hromadnou dopravu na Výstaviště, a to i po skončení hlavních hvězd, které budou hrát až zhruba do 23 hodin.

Kvůli festivalu byla zřízena (zhruba od 14. do 22. hodiny) i speciální polookružní tramvajová linka číslo 40. Ta pojede ze zastávky Výstaviště Holešovice přes Palmovku, Křižíkovu, Florenc, Vltavskou, Strossmayerovo náměstí a zpět do zastávky Výstaviště Holešovice.

„Důležité je, že se posilují noční spoje v momentě, kdy dnes (v pátek - pozn. red.) dohraje Sting nebo zítra (v sobotu - pozn. red.) Kasabian, bude větší frekvence metra C na stanici Nádraží Holešovice, aby lidé stihli poslední metro. Noční tramvaje s devítkou budou jezdit s dvěma vagony,“ popisuje posílenou dopravu Radiožurnálu Gaydečka.

Hudební program Metronome festivalu končí oba dva dny až kolem 5 hodiny ráno.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme