Peter Sagan vybojoval vítězství ve dlouhém spurtu třetí etapy Tour de France

Vítězem třetí etapy Tour de France, která vede z Belgie přes Lucembursko do francouzského Longwy, je slovenský cyklista Peter Sagan. Celkově získal osmý triumf na Staré dámě. Druhý dojel Australan Michael Matthews a třetí Ir Daniel Martin. Žlutý dres pro vedoucího muže závodu má stále Geraint Thomas.

Longwy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz třetí etapy Tour de France Peter Sagan

Vítěz třetí etapy Tour de France Peter Sagan | Zdroj: Reuters

„Nebylo to vůbec jednoduché, častokrát jsme jeli proti větru. Děkuju celému týmu za skvělou práci," řekl Sagan v rozhovoru po závodě.

Z českých jezdců se v popředí držel Zdeněk Štybar, ale nakonec skončil na 52. příčce. Nejlépe dojel Roman Kreuziger na 25. místě a Ondřej Cink byl 87. Sedmnáct kilometrů do cíle měl náskok 50 sekund na peloton Lilian Calmejane, ale deset kilometrů před koncem ho balík dojel.

V celkovém pořadí po třetí etapě zůstává ve vedení Brit Geraint Thomas, druhý je krajan Chris Froome a třetí Australan Michael Matthews. Vítěz třetí etapy Peter Sagan se posunul na čtvrtou příčku. Puntíkatý dres pro nejlepšího vrchaře oblékne Nathan Brown. Bílý dres pro nejlepšího jezdce do 25let bude mít Francouz Pierre-Roger Latour. Zelený dres pro nejlepšího sprintera uhájil Němec Marcel Kittel, vítěz druhé etapy.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme