Nováček Tour de France Cink: Je reálné vyhrát nějakou etapu, když se mi povede dobrý únik

Cyklista Ondřei Cink ve své kariéře nevychází z překvapení. A možná i vás zaskočilo, že se právě on objevil jako jeden z trojice Čechů na letošní Tour de France. Tenhle nováček se totiž ještě loni výrazně prosazoval v jiné disciplíně, ale ambice už má i na nejslavnějším závodě.

La Planche des Belles Filles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Cink startuje na Tour de France poprvé v kariéře.

Ondřej Cink startuje na Tour de France poprvé v kariéře. | Zdroj: Reuters

Před rokem a několika dny dojel Ondřej Cink v Novém Městě na Moravě čtvrtý na mistrovství světa v horských kolech. Z těchto šampionátů má i dva bronzy a největší úspěch mezi bikery si připsal před pěti lety, kdy se stal mistrem světa do 23 let.

„Na medaili jsem si tak trošku věřil, ale že bych se stal mistrem světa, tak to bylo trošku v povzdálí,“ divil se tehdy Ondřej Cink v rakouském Saalfedenu.

Loni, když se jeho tým rozpadl, se hrou osudu ocitl v silniční stáji nejvyšší kategorie Bahrain-Merida a překvapilo to i jeho samotného. Od začátku roku brázdí asfaltové cesty v různých koutech světa, ale pozvání na Tour de France zase tak moc nečekal, a i proto byl před startem první etapy v pelotonu Tour de France nervózní.

„Sportovní ředitel říkal, že první týden je něco jako klasiky v Belgii, takže jsem z toho byl trošku vystrašený, ale dneska jsem byl překvapený. Byly dobré, široké silnice, tak uvidíme další etapy,“ divil se zase, tentokrát v cíli v Lutychu, kam poprvé na Tour dojel pelotonu. A když se jako 33. vyškrábal v páté etapě i do prvního cíle na kopci na La Planche des Belles Filles, už mluvil hodně sebevědomě.

„Náš cíl bude chodit do úniku a myslím, že je reálné vyhrát nějakou etapu, když se mi povede dobrý únik.“ S největší pravděpodobností by mol mít šanci při etapách později, mezi Pyrenejemi a Alpami.

Tomáš Kohout, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme