13. etapa Tour de France povede přes tři vrcholy první kategorie. Bude to asi letecký den, říká Cink

Čekalo se strojové tempo týmu Sky a to, že jeho cyklista Chris Froome udrží žlutý dres celkově vedoucího závodníka Tour de France. To první se stalo, to druhé nevyšlo. A tak je aspoň v Pyrenejích novým lídrem závodu Ital Fabio Aru.

Peyragudes Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fabio Aru (vlevo) těsně pod vrcholem Galibieru vypadl ze skupiny největších favoritů.

Fabio Aru (vlevo) těsně pod vrcholem Galibieru vypadl ze skupiny největších favoritů. | Zdroj: Reuters

Ti dva se lehce poškorpili už v neděli, když Aru útočil, zatímco Froome signalizoval technický problém. Včera je ale jeden společný zážitek mohl spojit. Nevešli se do ve sjezdu pravotočivé zatáčky a div, že netrefili v ní zaparkované obytné vozy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklisty na Tour de France čeká 13. etapa

„Ano, v jedné zatáčce jsem byl za týmem Sky. A projeli jsme ji trochu rychleji. Naše skupina na nás ale počkala, takže díky všem. A měli jsme štěstí, že se nám nestalo nic vážného,“ odtušil Fabio Aru. A když měl odpovědět, jestli ukázal Froome nějakou slabinu (když tedy prohrál), v podstatě se odpovědi vyhnul. Ale Aruovi už je asi také jasné to, že pokud bude chtít Tour vyhrát, bude si muset pomoci asi úplně sám.

„Nebude tam moc kontroly, protože Fuglsang má asi bolesti a Aru k sobě nemá moc silný tým,“ říká Roman Kreuziger pro Radiožurnál. Trať měří jen 101 kilometrů, ale povede přes tři vrcholy první kategorie: Col de Latrape, Cold'Agnesa a chuťovka na závěr Mur de Péguere. Tedy zeď. Doslova zeď, s místy osmnáctiprocentním stoupáním.

Ale přesto si Ondřej Cink o pátečí etapě na Tour de France myslí: „Bude to asi letecký den, ale myslím si, že je šance na únik, který by mohl dojet do cíle.“ Jak se zformuje, uvidíme možná už krátce po startu ve dvě odpoledne.

Tomáš Kohout, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme