Sexuologovi Petru Weissovi hrozí šest let za smrtelnou nehodu

Střet jaguáru s fordem

Sexuologovi Petru Weissovi hrozí šest let za smrtelnou nehoduNOVÉ
Petr Weiss. Foto:

Reprofoto: ČT24

1
Domov
Echo24
Sdílet:

Petr Weiss, známý sexuolog, loni v září narazil svým Jaguarem XF do Fordu Focus, ve kterém jeli tři lidé. Dva z nich zemřeli, třetí spolujezdkyně byla těžce zraněna. Policie již dokončila vyšetřování nehody a navrhla Weisse obžalovat. Hrozí mu až šest let vězení, píše server iDnes.cz.

„Dvaašedesátiletý řidič čelí obvinění z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázaní viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až šesti let,“ cituje server iDnes.cz policejní mluvčí Danu Čírtkovou.

Podle policie je Weiss jednoznačným viníkem, neboť se nevěnoval dostatečně řízení a nepřizpůsobil rychlost. Při cestě na chatu 16. září nezvládl zatáčku mezi obcemi Rynárec a Houserovka a následně vjel do protisměru. Tam se střetl s autem, v němž jela tříčlenná rodina.

„Pětapadesátiletý řidič na místě zemřel. Těžké zranění utrpěla pětadvacetiletá spolujezdkyně na zadním sedadle, která následkům nehody podlehla v nemocnici. Těžce zraněna byla také devětačtyřicetiletá spolujezdkyně sedící na předním sedadle,“ řekla podle iDnes.cz Dana Čírtková.

Petr Weiss se odmítá k případu vyjádřit, nehodu pouze označil za obrovskou tragédii pro onu rodinu. Rodině prý nabídl finanční pomoc.

Čtěte také: Sexuolog Petr Weiss vjel s jaguárem do protisměru. Dva lidé zemřeli

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články