Samotáři se vracejí, hlavní roli si zahraje syn Ivana Trojana

Samotáři se po 17 letech vrátí na plátna kin. Nový snímek nazvaný Děti samotářů se v těchto dnech natáčí. A v hlavní roli se objeví další potomek z herecké rodiny Trojanů, Josef Trojan. Tvůrci upozorňují, že nepůjde o pokračování kultovního snímku z roku 2000. Jen na něj prý volně navazují.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Trojan

Josef Trojan | Zdroj: 2media

U Samotářů a nově vznikajícího filmu Děti samotářů najdete některé společné body. Hlavním pojítkem je osoba režisérky a autorky scénáře Olgy Dabrowské, která byla spoluautorkou scénáře právě k Samotářům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Samotáři se vracejí, hlavní roli si zahraje syn Ivana Trojana. Podrobnosti zjišťovala Regina Prouzová Květoňová

Dabrowská by v chystaném snímku ráda ukázala život svojí vlastní generace, tedy generace dnešních čtyřicátníků, padesátníků a jejich dětí. Zajímají ji přitom hlavně vztahy.

„Zároveň je film o osudech dětí, které už nevychovávají klasické rodiny, kde je jedna matka a jeden otec, ale kde se na výchově podílejí nejrůznější maminky, macešky, tatínci a otčímové nebo sourozenci vlastní i nevlastní,“ přibližuje pro Radiožurnál Dabrowská.

Srovnávání se trochu obávám říká režisérka

Diváci pravděpodobně budou nový a původní film natočený Davidem Ondříčkem srovnávat. A režisérka Dabrowská přiznává, že se toho trochu obává.

„Není to pokračování ve smyslu příběhů postav původních Samotářů. Samotáři z mého nového filmu jsou jiné postavy a mají jiné příběhy, ale jsou to příslušníci stejné generace, jako byli tehdejší Samotáři,“ popisuje.    

Na Kokořínsku se natáčí Urbanův Hastrman. Režie se ujal Ondřej Havelka z Melody Makers

Číst článek

„Je jasné, že diváci budou očekávat některé prvky, které si oblíbili v Samotářích. Na druhou stranu doufám, že se jim Děti samotářů budou líbit také, protože i tady je spousta úžasných herců a vznikla tady spousta situací, které se nám tvůrcům líbí,“ dodává Dabrowská.

V novém filmu se také objeví skutečný potomek původních samotářů Josef Trojan, syn Ivana Trojana. Zahraje si osmnáctiletého Patrika, který je zodpovědný a pragmatický. A v rozpadající se rodině se stává fakticky její hlavou. Režisérka Dabrowská si na něj pro tuto roli myslela.

„Ze všech těch dětí je nejvážnější a nejzodpovědnější. Zatímco dospělí lidé v podání třeba Tomáše Hanáka nebo Ivany Chýlkové tam v podstatě křepčí, tak Pepa je tichým a vážným průvodcem diváka po hlubší struně této problematiky,“ podotýká.

V Dětech samotářů si zahrají také Jaroslav Plesl, Klára Pollertová Trojanová, Vanda Hybnerová nebo Pavel Řezníček. Premiéra filmu je plánována na přelom ledna a února příštího roku.

Regina Prouzová-Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme