FIFA kvůli nacistickým gestům fanoušků vyšetřuje i českou fotbalovou asociaci

Světová fotbalová federace FIFA se začala zabývat chováním německých fanoušků, kteří nacistickými gesty a písněmi narušili páteční utkání kvalifikace mistrovství světa s Českou republikou v Praze. Podle agentury DPA je kvůli možnému pochybení při zajištění bezpečnosti vyšetřována i Fotbalová asociace ČR.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační debutant Jan Bořil (vpravo) pronásleduje Juliana Brandta z Německa.

Reprezentační debutant Jan Bořil (vpravo) pronásleduje Juliana Brandta z Německa. | Zdroj: Reuters

Zápas na stadionu v Edenu, který český výběr s úřadujícími mistry světa prohrál 1:2, narušila skupinka asi dvou stovek fanoušků. Německá policie poté identifikovala 13 příznivců patřících k východoněmeckému klubu Dynamo Drážďany. Uvedla také, že na utkání zabránila odcestovat sedmi chuligánům, které zastavila na dálnici mezi Drážďany a Prahou.

Předseda německého svazu Reinhard Grindel v reakci na incident prohlásil, že v zemích, jako je Česká republika nebo San Marino, není možné zaručit kontrolovaný prodej vstupenek. Manažer německého týmu Oliver Bierhoff dodal, že výtržníci se k lístkům dostali mimo oficiální kanál německého svazu.

Fotbalová asociace ČR se zatím k incidentu ani jeho vyšetřování nevyjádřila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme