Pátý ročník Czechingu opět pošle českou kapelu k zahraničním posluchačům

Radio Wave během září postupně představí ve vysílání a na webu všechny nominované muzikanty v projektu Czeching. Vítěze zvolí mezinárodní porota složená ze zástupců více než deseti evropských rozhlasových stanic. O dalším vítězi rozhodne veřejnost prostřednictvím hlasování na internetu. Vše vyvrcholí koncem září na akci v garážích Českého rozhlasu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radio Wave: děláme vlny už 10 let

Radio Wave: děláme vlny už 10 let | Foto: Radio Wave

„Radio Wave se dlouhodobě zaměřuje na vyhledávání talentů na české hudební scéně. Chceme využít spolupráce s řadou evropských rozhlasových stanic pro mladé a hudbu českých talentů poslat na evropská pódia i do vysílání jednotlivých rádií,“ popisuje hudebně exportní projekt Czeching šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová.

Režisér seriálu Okupace: Brutální neotesánci Rusové? O oblíbená klišé Západu nestojíme

Číst článek

Nadějné kapely nominují čeští hudební publicisté. Společně s hudebními dramaturgy ze zahraničních stanic budou vybírat z pětice tuzemských hudebních projektů. S těmi se posluchači Českého rozhlasu mohli seznámit ve vysílání Radia Wave a na webu Czechingu, kde mohou posluchači hlasovat.

Porotce zaujali zpěvačka a producentka Zagami Jericho, producent a odborník na modulární syntetizátory HRTL, seskupení producentů zaměřujících se na taneční elektroniku WLW8, indie post-rocková kapela Cold Cold Nights a rock´n´rollový Lazer Viking. Vítěz získá možnost nahrát nové EP a vystoupit na největším evropském showcaseovém festivalu Eurosonic Noorderslag v nizozemském Groningenu.

Letošní ročník projektu vyvrcholí akcí Czeching Showcase 27. září v budově Českého rozhlasu, kde se večer představí všichni nominovaní a po jejich vystoupení budou vyhlášeni vítězové. Večer uzavře dj set britské moderátorky Mary Anne Hobbs.

„Mary Anne Hobbs je velmi důležitou postavou rozhlasové hudební dramaturgie. Ve svém pořadu na BBC vždy podporovala nové talenty elektronické scény, má na ně skvělý čich a z mnoha jejích doporučení se staly trendy. Je jednou z těch osobností, které mohou být inspirací pro hudební publicisty a dje, ale i pro samotné hudebníky. Proto jsme rádi, že zakončí Czeching Showcase, který je především o podpoře mladých talentů, svým dj setem a že přijala také naše pozvání do podvečerní diskuze,“ komentuje pozvání Mary Anne Hobbs koordinátorka Czechingu Marie Čtveráčková.

Jakub Zeman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme