Karolína Plíšková i Barbora Strýcová skončily na turnaji v Tokiu ve čtvrtfinále

Tenistky Karolína Plíšková ani Barbora Strýcová nezvládly v Tokiu čtvrtfinálové zápasy a turnaj tak bude pokračovat bez české účasti.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Druhá nasazená Plíšková, která v Japonsku startuje poprvé po propuštění trenéra Davida Kotyzy, prohrála duel bývalých světových jedniček s Němkou Angelique Kerberovou 6:7, 5:7. Strýcová nenašla ani ve čtvrtém vzájemném utkání recept na Anastasii Pavljučenkovovou. S Ruskou, s níž v předchozích třech duelech neuhrála ani set, prohrála 7:5, 3:6 a 1:6.

Každý budeme hrát z lepší strany, těší se Berdych. Nadal kvůli tréninku vstával ve čtyři ráno

Číst článek

Pětadvacetiletá Plíšková se s Kerberovou utkala poprvé od loňského finále US Open a fanouškům opět předvedly vyrovnanou bitvu. V úvodním setu nevyužila ani jedna z hráček své šance na brejk a zkrácená hra vyšla lépe Němce. Vypracovala si dva setboly a při druhém jí Plíšková situaci usnadnila dvojchybou.

V podobném duchu se nesl i druhý set devátého vzájemného duelu, který nakonec rozhodl jediný úspěšný brejk. Rodačka z Loun, které momentálně patří ve světovém žebříčku čtvrté místo, neudržela podání ve 12. hře a Kerberová, jež po nevydařené sezoně figuruje o deset míst níž, při jejím servisu proměnila pátý mečbol. Do semifinále turnaje WTA postoupila dvojnásobná grandslamová vítězka po více než pěti měsících.

Strýcová získala vyrovnaný úvodní set díky rozhodujícímu brejku v jedenácté hře a při svém podání pak po hodině proměnila první setbol. I do druhé sady vstoupila pětadvacátá hráčka světového žebříčku lépe a ujala se vedení 2:0, pak se ale spustil déšť a pořadatelé duel po třetím gamu přerušili, aby mohla být zatažena střecha.

Přestávka soupeřce pomohla, od stavu 1:3 získala sedm gamů v řadě. Závěr třetího setu už byl jasnou záležitostí razantní Pavljučenkovové. Šestadvacetiletá Ruska, která je v žebříčku WTA o dvě místa před Strýcovou, takřka nechybovala a více než dvouhodinový duel při prvním mečbolu ukončila.

WTA dvouhra (ženy) | 38. týden 2017
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Garbiñe Muguruzaová Španělsko 22 6030
2. Simona Halepová Rumunsko 18 5965
3. Jelina Svitolinová Ukrajina 21 5640
4. Karolína Plíšková Česká rep. 20 5520
5. Venus Williamsová USA 17 4756
6. Caroline Wozniacká Dánsko 24 4640
7. Johanna Kontaová Velká Británie 21 4520
8. Světlana Kuzněcovová Rusko 20 4410
9. Dominika Cibulková Slovensko 24 3770
10. Jelena Ostapenková Lotyšsko 21 3502

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme