Druhé ligové kolo florbalu vozíčkářů opět ovládly České Budějovice

Veronika Skalecká
18. 10. 2017 8:43
Letošní sezóna florbalu vozíčkářů má za sebou 2. ligové kolo, které opět ovládli českobudějovičtí Štíři a zůstávají i nadále jediným neporaženým týmem. Zápasů o body se v Ostravě, která ligové kolo hostila, zúčastnilo pět z osmi extraligových celků – sezónu zde zahájili polští Wheel Wolf Sosnowiec a Bulldogs Brno, kteří se 1. ligového kola neúčastnili.
Druhé ligové kolo florbalu vozíčkářů hostila Ostrava.
Druhé ligové kolo florbalu vozíčkářů hostila Ostrava. | Foto: Ivo Šindler

Ostrava - I po druhém ligovém kole zůstávají v čele tabulky florbalové extraligy vozíčkářů bez ztráty bodu Štíři. Obhájci titulu inkasovali ve třech utkáních jen dvě branky. Sami přitom dokázali soupeřům vstřelit celkem dvacet šest gólů. V Ostravě se vedlo také týmu Wheel Wolf Sosnowiec z Polska a domácímu FBC ABAK Ostrava.

Kromě týmu Bulldogs Brno se letos poprvé představil také Wheel Wolf Sosnowiec.
Kromě týmu Bulldogs Brno se letos poprvé představil také Wheel Wolf Sosnowiec. | Foto: Ivo Šindler

Dvoudenní boje o body druhého ligového kola zahájil zápas Českých Budějovic proti Bulldogs Brno, v němž Štíři nedali Buldokům šanci a zvítězili poměrem 11:0. Také druhý zápas byl gólově jednostranný, Vlci z Polska v něm plzeňskému Meteoru vstřelili celkem čtrnáct branek, sami si přitom ve svém prvním ligovém utkání udrželi čisté konto. Ve třetím klání se představila domácí Ostrava, která porazila brněnské Buldoky 5:1. Poslední sobotní zápas odehráli Štíři proti Meteoru s konečným skóre 7:0.

Neděle nabídla tři další zápasy, v prvním se proti sobě postavily Plzeň a Ostrava s výsledkem 1:7. Ve druhém nedělním klání podlehli polští Vlci českobudějovickým Štírům 2:8, i přes prohru dokázali Vlci jako jediní v zápasech druhého ligového kola překonat brankáře Českých Budějovic a vstřelit dva góly. Wheel Wolf Sosnowiec se pak představili také v posledním nedělním utkání, ve kterém porazili domácí Ostravu 10:7. Ze tří utkání tak ostravští prohráli až poslední zápas druhého ligového kola.

V tabulce jsou i nadále na prvním místě českobudějovičtí Štíři.
V tabulce jsou i nadále na prvním místě českobudějovičtí Štíři. | Foto: Ivo Šindler

"Z pohledu trenéra týmu FBC ABAK Ostrava hodnotím ligové kolo, které jsme hostili, jako zdařilé s výhradami. Týmy Bulldogs Brno a SKH Meteor Plzeň jsou slabší soupeři, kteří umí překvapit. Nicméně se nám podařilo je porazit s jasnými výsledky. Nedělní zápas s Wheel Wolf Sosnowiec byl ten s výhradami - byť se nám dařilo v útoku a přibližně polovinu zápasu jsme i vedli, tak se ukázalo, že vyhraje tým, který vstřelí více gólů, a vzhledem k našim chybám v obraně, to nakonec byl polský celek. Děkujeme také divákům, kteří dorazili a udělali zápasům příjemnou kulisu," hodnotil Vojtěch Zuchnický, trenér FBC ABAK Ostrava, utkání druhého ligového kola.

Foto: Česká federace florbalu vozíčkářů

V tabulce zůstávají na prvním místě bez ztráty bodu českobudějovičtí Štíři, druhé místo patří týmu FBC ABAK Ostrava, na třetím místě se po úspěšném vstupu do sezóny usadili polští Wheel Wolf Sosnowiec, Druhého ligového kola se neúčastnily pražské celky SKV Praha ComAp Team a Tatran Střešovice a nový ligový tým BM&J New era.

 

Právě se děje

Další zprávy