Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strážník zabil barmana Radka: Soud ho poslal do vazby! Hrozí mu doživotí

Autor: simao, jp - 
23. prosince 2014
12:02

Až výjimečný trest hrozí strážníkovi Pavlovi K. (42) za to, že o víkendu ve Vysokém Mýtě zastřelil po roztržce u vstupu do klubu Radka S. (†23). Soud dnes střílejícího strážníka poslal do vazby.

Strážník Pavel S. nebyl v osudnou dobu ve službě. Do klubu dorazil se dvěma kumpány, jedním z nich byl jeho bratr. Na zaměstnance klubu vytáhl po roztržce zbraň. A patrně hned několikrát vystřelil. Zasáhl Radka S., který na místě vykrvácel. A také Lukáše S., který byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Po desetihodinové operaci se doktorům podařilo jeho stav stabilizovat.

Pardubická policie obvinila městského strážníka z pokusu o dvojnásobnou vraždu, za který mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. "Skutky šly bezprostředně po sobě, na základě jednoho jeden člověk zemřel. Kvalifikace činu je po dohodě se státním zástupcem," uvedla policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

Okresní soud v Hradci Králové pak dnes poslal Pavla K. do vazby. "Důvody vazby jsou, aby obviněný neutekl nebo se neskrýval a aby nepůsobil na dosud nevyslechnuté svědky," řekla krajská policejní mluvčí Markéta Janovská.

Neprojevil žádnou lítost, říká právník pozůstalých

Pavla K. přivezli k soudu kolem desáté hodiny dopolední. O vazbě rozhodoval soud zhruba hodinu a půl. Strážník před novináři skrýval svou tvář za papíry, třásly se mu ruce. Na dotazy nereagoval. Soudce ho poslal do vazební věznice v Hradci Králové. Jediné, co Pavel K. v jednací síni řekl, bylo to, že se bojí jít do vazby.

"Pan K. odmítl vypovídat i před policistou při výslechu obviněného, odmítl vypovídat i před soudcem. Nevyjádřil vůbec žádnou lítost, jediné, co vyjádřil, je, že nechce do vazby a nic. Jinak se k ničemu nevyjádřil. Žádná lítost, žádné slzy, žádný zkroušený pohled. Bez emocí," komentoval dnešní soudní stání právník pozůstalých Pavel Jelínek.

"Budou výslechy dalších svědků, samozřejmě klient má kdykoli v průběhu řízení možnost se jakkoli vyjádřit. Takže není vyloučeno, že bude vypovídat v průběhu dalšího řízení," reagoval střážníkův obhájce Ladislav Preclík.

Video Soud rozhodl o tom, že strážník Pavel K. putoval do vazby - Blesk - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

jerry ( 23. prosince 2014 18:58 )

Kdyby těm pitomcům někdo řekl že vyhráli ve Sportce, věřili by tomu.

agent ( 23. prosince 2014 18:56 )

..musejí, jen tak si uměle odvedou pozornost od jejich pos-ranýho a zbytečnýho života

agent ( 23. prosince 2014 18:54 )

V USA by motorkář zaplatil i škodu na policejním autě, protože příčina důsledku začala u něho.

agent ( 23. prosince 2014 18:51 )

Čím víc zjišťuju, jak se věci záměrně překrucují a jaký sra-čky dokáže produkovat Blesk, Nova, Prima a další "nezávislí" reportéři, začíná mi být strážníka vcelku líto. Proti novodobým "svobodným" médiím nemá žádnou šanci.

jerry ( 23. prosince 2014 18:49 )

Ovce bulvárožroutky zase bečí. A popravují bez soudu.

Zobrazit celou diskusi